Clubul Român de Presă, de 3 mai: Mass-media trebuie să se relanseze prin jurnalism creativ şi management inspirat

Jurnalismul creativ şi managementul inspirat trebuie să fie căile de relansare ale mass-media româneşti, 3 mai fiind un bun moment simbolic pentru exprimarea publică a acestor obiective, se spune în mesajul Clubului Român de Presă (CRP) cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

305 afișări
Imaginea articolului Clubul Român de Presă, de 3 mai: Mass-media trebuie să se relanseze prin jurnalism creativ şi management inspirat

Clubul Român de Presă, de 3 mai: Mass-media trebuie să se relanseze prin jurnalism creativ şi management inspirat

"Invocarea în continuare a «crizei», după câţiva ani nefaşti pentru presă, este un drum înfundat, o abordare negativă şi folosirea sa nu poate fi o scuză pentru incapacitatea de a găsi soluţii de redresare, altele decât tăierile de costuri. Jurnalismul din România trebuie să redevină acum, nu într-un viitor nedefinit, o forţă şi această stare de fapt trebuie să consacre prin recunoaşterea şi stimularea valorilor individuale, respectarea normelor etice şi a relaţiilor contractuale", se spune în mesajul asociaţiei profesionale, trimis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

CRP crede că "sprijinul din partea autorităţilor, acordat în spiritul şi după regulile europene este util, pentru că predictibilităţile financiare şi legislative sunt cele care fac ordine într-un mediu economic încă fragil".

De asemenea, CRP consideră că "dincolo de constrângerile realităţii, libertatea de exprimare trebuie apărată prin toate mijloacele decente şi administrată inteligent" şi că "excesele" făcute în numele libertăţii de exprimare "nu se justifică, după cum şi limitările sunt abuzive".

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici