CNA a aplicat 253 sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, între 1 ianuarie-6 decembrie

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aplicat un număr total de 253 de sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului, de la începutul anului şi până pe 6 decembrie, potrivit unui bilanţ prezentat de Laura Georgescu, preşedintele CNA, vineri, într-o conferinţă de presă.

140 afișări
Imaginea articolului CNA a aplicat 253 sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, între 1 ianuarie-6 decembrie

CNA a aplicat 253 sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, între 1 ianuarie-6 decembrie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit Laurei Georgescu, de la începutul anului şi până în prezent, CNA a acordat 86 de amenzi, 120 de somaţii, 15 decizii de drept la replică, 2 decizii de retragere aviz de retransmisie, 25 de decizii de intrare în legalitate a unor spoturi comerciale şi 5 decizii de retragere a licenţei audiovizuale.

Totodată, Laura Georgescu a spus că în acest an CNA a primit un număr de 13.500 de sesizări, în timp ce în 2012 Consiliul a primit 4.994 de sesizări.

Laura Georgescu a prezentat şi situaţia proceselor în care este implicat în prezent CNA.

"Un alt indicator al eficienţei acestei autorităţi este numărul de speţe juridice şi vorbim în anul în curs de 131 de dosare, dintre care pierdute 6, câştigate 77 şi restul pe rol. În 2012 vorbim despre 126 de speţe, 22 pierdute, 67 pe rol, dar câştigate în primă instanţă, pe fond, şi 16 câştigate definitiv", a mai spus Laura Georgescu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar. Consiliul se întruneşte, în mod curent, de două ori pe săptămână, în şedinţe publice şi este mandatat să monitorizeze radiodifuzorii şi să aplice sancţiuni în cazul în care constată încălcări ale reglementărilor în vigoare. Totodată, CNA eliberează licenţe audiovizuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici