CNA a prelungit licenţa HFM din Bucureşti. Postul de radio va putea emite în următorii nouă ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală a postului de radio HFM din Bucureşti, astfel încât staţia va putea emite în continuare în următorii nouă ani.

411 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit licenţa HFM din Bucureşti. Postul de radio va putea emite în următorii nouă ani

CNA a prelungit licenţa HFM din Bucureşti. Postul de radio va putea emite în următorii nouă ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Mass Media România de Mâine SRL de prelungire a licenţei postului de radio HFM din Bucureşti, dar şi de modificare a licenţei de satelit a televiziunii TVH.

Licenţa audiovizuală a postului de radio HFM a expirat pe 20 iulie.

HFM este un post de radio tematic-universitar, care difuzează program timp de 24 de ore pe zi.

HFM difuzează programe producţie proprie (30,24%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (69,76%).

Radioul HFM difuzează programe de informare (9,45%), programe educative şi culturale (20,79%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (69,76%). Postul de radio nu difuzează publicitate.

Pe de altă parte, televiziunea TVH, care are tot un profil tematic-educaţional, va difuza programe de informare (8,08%), programe educative, culturale, religioase (59,11%), filme (19,75%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (11,62%) şi publicitate (1,44%).

Atât postul de radio HFM, cât şi televiziunea TVH sunt deţinute de societatea Mass Media România de Mâine SRL, ai cărei acţionari sunt Fundaţia România de Mâine - 50,0361% (21 membri fondatori: preşedinte Aurelian Bondrea) şi Universitatea "Spiru Haret" - 49,9639%.

Prezent marţi la şedinţa CNA, Aurelian Săndulescu, director executiv al societăţii Mass Media România de Mâine SRL, a declarat că postul de radio HFM "va păstra aceeaşi linie editorială, educaţională şi culturală" ca şi până în prezent.

"Va fi un mix între radioul generalist şi cel de nişă", a spus Aurelian Săndulescu, precizând că emisiunile difuzate de postul de radio vor avea invitaţi şi vor aborda subiecte din domeniul educaţional.

Întrebat de membrul CNA Christian Mititelu de ce nu difuzează deloc publicitate postul de radio HFM, Aurelian Săndulescu a spus: "Cultura nu aduce mare audienţă pentru a atrage publicitate. Radioul va fi susţinut de acţionariatul nostru şi încercăm să oferim programe fără publicitate".

CNA a aprobat solicitarea societăţii Mass Media România de Mâine SRL de prelungire a licenţei postului de radio HFM din Bucureşti, dar şi de modificare a licenţei de satelit a televiziunii TVH, cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu şi Răsvan Popescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici