CNA a prelungit licenţa Pro TV Bucureşti cu nouă ani: televiziunea poate emite în continuare

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să prelungească cu nouă ani licenţa audiovizuală prin satelit a Pro TV Bucureşti, care ar fi expirat pe 7 mai, televiziunea putând emite astfel în continuare.

321 afișări
Imaginea articolului CNA a prelungit licenţa Pro TV Bucureşti cu nouă ani: televiziunea poate emite în continuare

CNA a prelungit licenţa Pro TV Bucureşti cu nouă ani: televiziunea poate emite în continuare

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitările societăţii Pro TV SA de prelungire a licenţelor audiovizuale pentru televiziunea Pro TV Bucureşti (licenţă de satelit), dar şi pentru staţiile locale terestre ale Pro TV de la Sinaia şi Câmpina.

Pro TV difuzează un program generalist, 24 de ore pe zi. Producţia proprie a televiziunii reprezintă 55% din grila Pro TV, în timp ce programele altor producători reprezintă 45%.

Grila Pro TV Bucureşti cuprinde programe de informare (25%), programe educative (1,50%), programe culturale (0,50%), filme (35%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (18%), publicitate şi teleshopping (20%).

Staţiile Pro TV din Sinaia şi Câmpina retransmit integral programul staţiei centrale a televiziunii.

La şedinţa CNA de joi au fost prezente Anca Budinschi, directorul de programe al Pro TV SA, şi Adriana Păpureanu, reprezentanta Pro TV la şedinţele Consiliului.

"Pro TV trebuie să rămână şi va rămâne canalul lider al pieţei din România, cu o strategie de conţinut similară celei de până acum. O să investim mai mult în conţinut local, o să păstrăm numărul de programe de ştiri, o să reducem ponderea programelor străine în special pe parcursul zilei şi o să creştem procentul de conţinut european faţă de ce oferim în prezent", a declarat Anca Budinschi.

Membrul CNA Valentin Jucan a atras atenţia cu privire la încălcarea legislaţiei audiovizualului, în special în privinţa demnităţii umane şi a protecţiei minorilor, în emisiunea "La Măruţă", prezentată de Cătălin Măruţă.

"Eu cred că emisiunea lui Măruţă se corectează continuu (...) Dacă vă uitaţi la conţinutul emisiunii lui Măruţă în acest moment faţă de anii trecuţi, o să constataţi o îmbunătăţire. Încercăm fie să aducem personaje noi, care nu au legătură cu zona care aduce derapaje, fie să le construim pe ale noastre", a spus Anca Budinschi.

Pe de altă parte, membrii CNA Narcisa Iorga şi Florin Gabrea au făcut referire la secvenţe din emisiunea "Master Chef" în care a fost încălcată legislaţia audiovizualului.

"Este o disproporţie mare între obiectul emisiunii şi comportamentul ăsta (al chefilor, n.r.), care sunt total în discrepanţă", a spus şi Valentin Jucan.

"Se întâmplă în fiecare ediţie câte ceva, se iau la harţă, aruncă farfurii. Nu ştiu dacă este necesară toată agresivitatea asta", a spus şi Narcisa Iorga.

Decizia de prelungire a licenţelor Pro TV Bucureşti şi a staţiilor din Sinaia şi Câmpina a fost luată de CNA cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Licenţa prin satelit a Pro TV Bucureşti a fost prelungită cu nouă ani, în timp ce în cazul staţiilor locale ale Pro TV de la Sinaia şi Câmpina licenţele au fost prelungite de CNA până la tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, proces care ar urma să fie implementat în 2015.

Potrivit CNA, Pro TV SA deţine 49 de licenţe audiovizuale: două licenţe pentru InfoPro (satelit şi reţea naţională), două licenţe pentru Pro FM (satelit şi reţea naţională), o licenţă pentru Pro Clasic (satelit), 37 de licenţe pentru Pro TV (staţii locale), şapte licenţe pentru satelit tv (Pro TV, Acasă TV, Acasă Gold, Pro TV Internaţional, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV).

Din 2005 până în prezent, Pro TV Bucureşti a primit 73 de sancţiuni din partea CNA pentru nerespectarea legislaţiei audiovizualului, din care 53 de somaţii publice şi 20 de amenzi, conform CNA.

Acţionarii societăţii Pro TV SA sunt: CME Media Enterprises B.V. (Olanda) - 99,999997% şi CME Investments B.V. (Olanda) - 0,000003%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici