CNA a retras licenţa pe satelit a GoldFM, dar postul de radio va putea să continue să emită terestru

CNA a decis, joi, să retragă licenţa audiovizuală pe satelit a Gold FM, care îl are în acţionariat şi pe Cornel Nistorescu, însă postul de radio va putea să continue emisia pe licenţa audiovizuală analogică terestră pe care o deţine.

403 afișări
Imaginea articolului CNA a retras licenţa pe satelit a GoldFM, dar postul de radio va putea să continue să emită terestru

CNA a retras licenţa pe satelit a GoldFM, dar postul de radio va putea să continue să emită terestru (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, situaţia licenţei audiovizuale prin satelit a postului de radio Gold FM, a cărei valabilitate a expirat pe 4 noiembrie.

Licenţa de satelit a Gold FM era deţinută de societatea Expresiv SA, ai cărei acţionari sunt: Radoway Limited (Cipru) - 56,25%, Sindicatul Naţional Petrom-Energie - 43,13% şi Cornel Nistorescu - 0,62%. Radoway Limited (Cipru) este deţinută de Tasoula Charilaou, potrivit informaţiilor postate pe site-ul CNA.

Reprezentanţii CNA au precizat în şedinţa de joi că societatea Expresiv SA nu a solicitat Consiliului prelungirea licenţei audiovizuale a Gold FM.

Astfel, membrii CNA au decis joi, cu unanimitate de voturi, să aplice "o Decizie de retragere a licenţei audiovizuale prin satelit a Gold FM ca urmare a expirării de drept a acestei licenţei audiovizuale".

Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi un vot "împotrivă" (Cristina Trepcea).

Totuşi, Gold FM nu va fi forţat să îşi oprească definitiv emisia, întrucât postul de radio mai deţine o licenţă audiovizuală analogică terestră.

CNA a decis, pe 20 iunie 2012, să prelungească licenţa audiovizuală terestră a Gold FM cu nouă ani. La respectiva şedinţă a CNA au fost prezenţi Raluca Moianu, director de programe, şi Florin Velea-Grumezea, director tehnic.

Atunci, Raluca Moianu a spus că pe Gold FM difuzează muzică de calitate începând cu anii '50 - '60.

Gold FM a fost lansat pe 27 octombrie 2008, pe frecvenţa Radio Total. Postul Gold FM emite programe doar în Bucureşti.

Postul de radio Gold FM a funcţionat în ultimii ani în cadrul trustului Realitatea, care deţine şi televiziunea de ştiri Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici