CNA a somat Dolce Sport pentru difuzarea necorespunzătoare a unui extras dintr-un meci

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat joi postul Dolce Sport pentru difuzarea unui extras dintr-un meci pentru care nu deţinea drepturile de transmisie, înainte ca radiodifuzorul primar - RCS&RDS prin Digi Sport Plus - să difuzeze evenimentul sportiv.

127 afișări
Imaginea articolului CNA a somat Dolce Sport pentru difuzarea necorespunzătoare a unui extras dintr-un meci

CNA a somat Dolce Sport pentru difuzarea necorespunzătoare a unui extras dintr-un meci (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Compania RCS&RDS a sesizat CNA cu privire la difuzarea de către Dolce Sport, în data de 14 martie, de la ora 11.00, într-o emisiune de ştiri, a unor imagini în mişcare din meciul de fotbal disputat în cadrul Superligii Turciei între echipele Ancaragucu şi Galatasaray.

Meciul respectiv a fost disputat pe 13 martie, începând cu ora 15.00, şi a fost transmis în premieră în România la data de 14 martie, începând cu ora 20.00, de postul de televiziune Digi Sport Plus, proprietatea RCS&RDS, societate care deţine drepturile de transmisie în România a meciurilor de fotbal disputate de echipa Galatasaray.

CNA a decis sancţionarea postului Dolce Sport cu somaţie publică pentru încălcarea articolului 85, alineatul 8, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "extrasul nu poate fi difuzat înainte ca radiodifuzorul primar să fi difuzat evenimentul, cu excepţia cazului în care radiodifuzorul primar nu difuzează evenimentul timp de 24 de ore de la producerea lui".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici