CNA a somat Realitatea TV din cauza limbajului jignitor al lui Rareş Bogdan

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să someze public Realitatea TV din cauza mai multor ediţii ale emisiunii "Jocuri de Putere", în care moderatorul Rareş Bogdan a folosit un limbaj jignitor la adresa mai multor persoane.

728 afișări
Imaginea articolului CNA a somat Realitatea TV din cauza limbajului jignitor al lui Rareş Bogdan

CNA a somat Realitatea TV din cauza limbajului jignitor al lui Rareş Bogdan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

În ediţia din 28 iulie 2015, difuzată de la ora 21:00, Rareş Bogdan s-a referit în termeni jignitori la adresa lui Luca Canino, managerul Astaldi, pe care l-a numit "pitic escroc", dar şi la Victor Ponta, la momentul respectiv premierul României, pe care l-a catalogat ca fiind "hoţ", "tâlhar", "nenorocit", "Păcălici la Palatul Victoria".

În emisiunea din 14 august 2015, Rareş Bogdan a spus despre Narcis Neaga, fost şef al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, că este "escroc" şi "nenorocit".

Totodată, în ediţia din 28 iulie 2015 a emisiunii lui Rareş Bogdan, pe ecran a fost afişat titlul "Cât pierde România din cauza unor tâmpiţi" (ulterior cuvântul "tâmpiţi" a fost înlocuit cu "incompetenţi").

Membrul CNA Monica Gubernat a propus somarea televiziunii Realitatea TV în baza articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă".

Sancţiunea a fost aplicată cu şapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu şi Dorina Rusu), în timp ce Radu Călin Cristea şi Laura Georgescu au votat "împotrivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici