CNA amână luarea unei decizii privind schimbarea denumirii The Money Channel în RTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amâne luarea unei decizii în cazul solicitării societăţii Realitatea Media SA de schimbare a denumirii televiziunii The Money Channel în RTV.

190 afișări
Imaginea articolului CNA amână luarea unei decizii privind schimbarea denumirii The Money Channel în RTV

CNA amână luarea unei decizii privind schimbarea denumirii The Money Channel în RTV (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

CNA a analizat, joi, solicitarea societăţii Realitatea Media SA de schimbare a denumirii televiziunii The Money Channel în RTV.

Prezentă la şedinţa CNA de joi, Mura Frînculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat că Realitatea Media doreşte să schimbe denumirea televiziunii The Money Channel în RTV pentru că "nişa de piaţă a The Money Channel nu este o nişă care să aducă profit". "Încercăm o schimbare, mergând pe un program complementar al Realitatea TV, cu denumirea RTV", a spus Mura Frînculescu.

Ea a precizat că Realitatea Media doreşte să schimbe doar denumirea televiziunii The Money Channel în RTV, în timp ce structura de programe şi grila de programe va rămâne aceeaşi.

"Această nişă a viitorului RTV este o nişă dedicată business-ului, economicului, domenii pe care noi la Realitatea TV nu le acoperim aşa cum ne-am dori. De asta am dori ca acest program RTV, actualmente The Money Channel, să fie un program complementar al nişei de ştiri a Realitatea TV", a mai spus Mura Frînculescu.

La rândul său, prezent la şedinţa CNA, avocatul Mihai Zarafiu, reprezentantul România TV, a solicitat Consiliului să respingă solicitarea Realitatea Media, pentru că, în caz contrar, ar exista pericolul de confuzie cu postul România TV, cunoscut telespectatorilor şi ca RTV. El a mai spus că România TV nu mai foloseşte denumirea RTV, deşi o instanţă a anulat hotărârea judecătorească prin care se impunea România TV să nu mai folosească marca RTV.

De asemenea, avocatul Mihai Zarafiu a spus că Realitatea Media SA "se grăbeşte" când cere CNA înlocuirea denumirii The Money Channel în RTV, având în vedere că marca RTV este disputată în instanţă şi nu a fost dată o decizie definitivă şi irevocabilă în acest caz.

În schimb, Mura Frînculescu a spus că Realitatea Media SA a înregistrat marca "RTV" la OSIM încă din 15 martie 2008.

În urma discuţiilor, membrii CNA au decis amânarea luării unei decizii privind schimbarea denumirii The Money Channel în RTV, pentru o dată care nu a fost precizată.

În ultimele luni, societatea Realitatea Media SA a anunţat în mai multe rânduri că deţine marca înregistrată "RTV" şi a făcut mai multe demersuri pentru ca aceasta să nu mai fie folosită de televiziunea România TV.

Astfel, marca "RTV" este disputată în instanţă de societatea Realitatea Media SA (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunilor Realitatea TV şi The Money Channel) şi de societatea Ridzone Computers SRL (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii România TV/ RTV).

Pe 2 august, Realitatea Media SA a dat în judecată societăţile Ridzone Computers SRL, RTV Satellite Net SRL (principalul acţionar al Ridzone, n.r.), dar şi societăţile RCS&RDS SA, Romtelecom SA şi UPC România SRL şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Bucureşti fiind "alte cereri încetare utilizare marca «RTV»". Următorul termen în acest proces este 20 noiembrie.

Pe de altă parte, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa din 22 august, să trimită România TV o scrisoare de atenţionare prin care i-a cerut televiziunii să nu mai utilizeze sigla "RTV", până la pronunţarea instanţei privind această marcă.

În şedinţa din 22 august, CNA a analizat o somaţie-notificare publică depusă de Realitatea Media prin care reprezentanţii societăţii au solicitat revocarea deciziei CNA privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a televiziunii România TV, aparţinând S.C. Ridzone Computers SRL Ploieşti, întrucât televiziunea utilizează denumirea "RTV", pentru care Realitatea Media deţine marcă înregistrată.

Potrivit documentaţiei depuse la CNA de Realitatea Media la momentul respectiv, Tribunalul Bucureşti (TB) a decis, pe 7 august, suspendarea de îndată a utilizării mărcilor "RTV" şi "Noi facem realitatea" de companiile SC Ridzone Computers SRL şi SC RTV Satellite Net SRL, iar hotărârea TB trebuia aplicată până la soluţionarea acţiunii intentate de Realitatea Media. Decizia TB a mai dat dreptul Realitatea Media să emită programe pe frecvenţa RTV. Instanţa a mai stabilit că publicul a fost indus în eroare, confundând cele două televiziuni.

"(...) subscrisa (Realitatea Media, n.r.) este titularul mărcilor Realitatea Media, Realitatea TV, RTV, «Tu faci realitatea», «Asta e realitatea», Forever News, Newsin, «Fabrica de conţinut», Newsmagazine, News, News Flash, precum şi titularul depozitelor reglementare pentru mărcile «Fabrica», «Test de stres», «Ultima oră» - depozite constituite anterior depozitelor S.C RTV Satellite Net S.R.L. Prin utilizarea de către SC Ridzone Computers SRL şi S.C RTV Satellite Net S.R.L, în mod profund nelegal a denumirii «România TV» şi mai ales a acronimului «RTV», până în prezent, cele două societăţi au cauzat societăţii noastre prejudicii grave, fapt ce a contribuit în mod semnificativ la destabilizarea pe piaţă a societăţii noastre şi a contribuit, în final, la starea de insolvenţă a Realitatea Media S.A", se arăta în adresa depusă la CNA de Realitatea Media la momentul respectiv

De asemenea, Realitatea Media SA spunea în adresa respectiv că este singura entitate îndreptăţită să folosească marca "RTV" (cu toate apanajele acesteia: siglă, denumire). "Şi orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natură a crea confuzie în detrimentul nostru (cum sunt «România TV» şi «RTV») de către o persoană care nu are nici consimţământul nostru şi nici vreun drept legitim reprezintă o gravă eroare a drepturilor noastre. Prin folosirea de către Ridzone Computers în cadrul serviciului programe TV cu denumirea TV, a mărcilor RTV şi România TV, prin afişarea lor în partea dreaptă a ecranului, se produce o stare de confuzie pentru public, deoarece toate ştirile produse de Realitate Media sub mărcile sale «RTV», «Realitatea TV» sunt difuzate de ani de zile pe postul de televiziune Realitatea TV deţinut de societate", mai spunea la momentul respectiv Realitatea Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici