CNA: B1 trebuie să îi acorde drept la replică lui Ciutacu, în urma acuzaţiilor pe care i le-a adus Moraru

CNA a decis marţi să solicite postului B1 TV să îi acorde dreptul la replică lui Victor Ciutacu, după ce jurnalistului i-au fost aduse acuzaţii în ediţiile din 23 şi 24 iunie ale emisiunii "Naşul", moderată de Radu Moraru.

39 afișări
Imaginea articolului CNA: B1 trebuie să îi acorde drept la replică lui Ciutacu, în urma acuzaţiilor pe care i le-a adus Moraru

CNA: B1 trebuie să îi acorde drept la replică lui Ciutacu, în urma acuzaţiilor pe care i le-a adus Moraru (Imagine: Gabriel_Petrescu/Mediafax Foto)

  • Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, două sesizări primite de la jurnalistul Victor Ciutacu, cu privire la ediţiile din 23 şi 24 iunie ale emisiunii "Naşul" de la B1 TV. La şedinţa CNA a fost prezentă şi Wilhelmina Gheorghiu, director al Compartimentului Juridic al postului B1 TV.
  • În cadrul şedinţei, membrii CNA au constatat că aspectele sesizate de Victor Ciutacu se regăsesc în cele două emisiuni de la postul B1 TV.
  • Întrebată de membrii CNA dacă Victor Ciutacu a fost invitat pentru a-şi exprima punctul de vedere în emisiunea "Naşul", Wilhelmina Gheorghiu a spus că "Victor Ciutacu este invitat în fiecare emisiune".
  • Totodată, la întrebarea membrilor Consiliului dacă B1 TV vrea să îi acorde un drept la replică lui Victor Ciutacu, Wilhelmina Gheorghiu a confirmat disponibilitatea postului TV în acest sens. "Categoric îi acordăm un drept la replică", a spus ea.
  • Wilhelmina Gheorghiu a precizat că sesizarea lui Victor Ciutacu primită de CNA nu a fost transmisă şi postului B1 TV. Pe de altă parte, reprezentanţii Antena 3, prezenţi, marţi, în sala de şedinţe a CNA, au afirmat că sesizarea lui Ciutacu a fost transmisă şi televiziunii B1 TV.
  • Victor Ciutacu, redactor-şef la Jurnalul Naţional, a trimis săptămâna trecută două sesizări la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la emisiunile "Naşul", din 23 şi 24 iunie, în care Radu Moraru a insinuat că ar avea legături cu fraţii Mehdi şi Hassan Awdi, cercetaţi pentru infracţiuni economice în privatizarea Rodipet.
  • Totodată, în 25 iunie, Victor Ciutacu a trimis o nouă sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului, după ce, în emisiunea "Naşul" difuzată în 24 iunie, Radu Moraru l-a acuzat pe jurnalist de "aranjamente cu Justiţia" şi "de complicitate cu CNA".
  • La rândul său, Radu Moraru, realizatorul emisiunii "Naşul" de la postul B1 TV, a sesizat, în data de 25 iunie, CNA cu privire la programele "Ştirea Zilei", "În gura presei" şi "Revista presei", difuzate pe 24 şi 25 iunie pe Antena 3, în care ar fi fost ţinta unor "atacuri" ale jurnaliştilor trustului Intact.
  • Sesizarea lui Radu Moraru va fi analizată în următoarea şedinţă a CNA, întrucât şedinţa de marţi, 29 iunie, a fost suspendată în jurul orei 16.15 din lipsa cvorumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici