CNA: Dacă Guvernul va sesiza CNA în legătură cu Antena 3 sau Realitatea TV, sesizarea va fi analizată

Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, pentru MEDIAFAX, că, dacă Guvernul va sesiza CNA în legătură cu Antena 3 sau Realitatea TV, sesizarea va fi analizată.

71 afișări
Imaginea articolului CNA: Dacă Guvernul va sesiza CNA în legătură cu Antena 3 sau Realitatea TV, sesizarea va fi analizată

CNA: Dacă Guvernul va sesiza CNA în legătură cu Antena 3 sau Realitatea TV, sesizarea va fi analizată (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a susţinut, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând, la un moment dat, microfonul din mâna reporterului Realitatea TV.

Pe de altă parte, Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat: "În măsura în care va veni o sesizare a Guvernului, ea va fi analizată în prima şedinţă".

Aflat la Senat, premierul a fost întrebat dacă, în condiţiile în care partidul de guvernare solicită modificarea legii, astfel încât numirea conducerii Televiziunii şi Radioului Public să nu mai fie făcută pe baze politice, îşi menţine solicitarea către SRTv de a avea un spaţiu săptămânal la dispoziţie în care să prezinte măsurile Guvernului.

Întrebarea a fost pusă de jurnalişti în contextul în care Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, pe 30 martie, în plenul Parlamentului, că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR, arătând totodată documentul primului-ministru.

"Eu doresc să comunic cu românii lucrurile pe care le face Guvernul. Vreau să curm dezinformările care curg în permanenţă pe foarte multe posturi de radio şi televiziune", a spus, miercuri, Emil Boc.

El a luat din mâna reporterului Realitatea TV microfonul şi a declarat că pe acest post de televiziune, marţi seară, deşi purtătorul de cuvânt al Guvernului a încercat să intre în direct, "să curme dezinformările şi să facă corecturile necesare", pentru că se spuneau lucruri care nu erau adevărate, a fost refuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici