CNA: Europa FM vrea să îşi extindă reţeaua în 4 localităţi, între care Câmpulung şi Gura Humorului

Europa FM vrea să îşi extindă reţeaua în alte patru localităţi - Abrud, Câmpulung, Gura Humorului şi Turnu Măgurele -, conform planurilor prezentate de oficialii postului la concursul organizat, luni, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea unor frecvenţe radio generaliste.

288 afișări
Imaginea articolului CNA: Europa FM vrea să îşi extindă reţeaua în 4 localităţi, între care Câmpulung şi Gura Humorului

CNA: Europa FM vrea să îşi extindă reţeaua în 4 localităţi, între care Câmpulung şi Gura Humorului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 27 de frecvenţe de radio generaliste.

Societatea Europe Developpement International-R SA s-a înscris la concursul organizat de CNA şi a solicitat patru frecvenţe noi pentru postul de radio Europa FM, în localităţile Abrud, Câmpulung, Gura Humorului şi Turnu Măgurele.

La şedinţa CNA de luni au participat din partea societăţii Europe Developpement International-R SA o delegaţie din care au făcut parte Cristian Alexandru, manager administrativ, şi Sorin Dragomir, director ştiri Europa FM.

"Ne aflăm în faţa dumneavoastră pentru a solicita frecvenţe în zonele în care noi nu beneficiem de o acoperire, pentru a difuza serviciul nostru de programe Europa FM", le-a spus Alexandru Cristian membrilor CNA.

În cazul în care va primi cele 4 noi frecvenţe, Europa FM va retransmite pe acestea acelaşi program care se difuzează în prezent pe staţia centrală a Europa FM.

"Întregul conţinut editorial este muncit de noi, suntem foarte mândri de el şi ne-am dori să se audă şi în zonele în care nu se aude", a spus Sorin Dragomir.

Europa FM este un post de radio generalist, care emite 24 de ore pe zi. Postul difuzează producţie proprie - 67% şi producţii audiovizuale ale altor producători (muzică) - 33%.

Grila postului de radio Europa FM cuprinde programe de informare (13,54%), programe de divertisment (71,46%) şi publicitate (15%).

În prezent, societatea Europe Developpement International-R SA deţine două licenţe audiovizuale pentru postul de radio Europa FM (o licenţă de satelit şi o licenţă de reţea naţională, formată din 45 de staţii).

În cazul în care va primi cele 4 frecvenţe noi, pentru punerea în funcţiune a acestora societatea intenţionează să investească în echipament 6.000 euro/ pe staţie, cheltuielile pentru funcţionarea în 2014 fiind estimate la 94.000 lei, potrivit dosarului de concurs depus de societatea Europe Developpement International-R SA la CNA.

Asociaţii Europe Developpement International-R SA sunt: Lagardere Active Radio International SAS (Franţa) - 99,86% şi Lagardere Active Broadcast SA (Monaco) - 0,14%.

Pe de altă parte, la concursul organizat luni de CNA, a participat şi societatea Dobrolific SRL, care-l are ca asociat unic pe Mihai Dobrovolschi şi care s-a înscris la concursul organizat de Consiliu cu două proiecte de posturi de radio generaliste - Radio Guerrilla (pentru care a solicitat frecvenţe la Rădăuţi şi Suceava) şi Eu-Inimă-Radio (pentru care a solicitat frecvenţe la Rădăuţi, Sibiu şi Suceava).

O altă societate care a participat luni la concursul CNA a fost şi Adway Direction SRL, care a solicitat cinci frecvenţe, pentru Rădăuţi FM, Satu Mare FM, Sighişoara FM, Tulcea FM şi Târgovişte FM.

Asociatul Adway Direction SRL este Decebal Victor Cotoc, care mai deţine posturile de radio Impuls FM şi Napoca FM. Totodată, Decebal Cotoc a câştigat două frecvenţe - la concursul de frecvenţe radio tematice, organizat săptămâna trecută de CNA - pentru lansarea unui post de radio nou - Tradiţional FM, cu profil tradiţional-folclor. Frecvenţele primite de Tradiţional FM sunt în Bacău (88,8 MHz) şi Bistriţa (97,3 MHz).

De asemenea, Decebal Cotoc este cel care a preluat în anul 2012, de la Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, cele patru licenţe pe care în trecut BBC emitea în România (în localităţile Bucureşti, Constanţa, Sibiu şi Timişoara).

La concursul organizat luni la CNA a participat şi Asociaţia On Air, care a solicitat şapte frecvenţe pentru lansarea postului de radio generalist Trafic FM, dar şi Centrul Multimedia Sârbo-Român "Medialik", care a solicitat o frecvenţă pentru lansarea postului Radio Banat Link, precum şi Peşte Doina Liliana Întreprindere Individuală, care a solicitat o frecvenţă pentru lansarea postului Radio Puls.

Alte societăţi care au participat luni la concursul CNA au fost: A2 Future Media SRL (care a solicitat două frecvenţe pentru lansarea Radio Rădăuţi şi Radio Suceava), Dream Radio SRL (care a solicitat cinci frecvenţe pentru extinderea reţelei Dream FM), Eldo Pol SRL (care a solicitat două frecvenţe pentru lansarea postului Verbo FM), ETV Center SRL (o frecvenţă pentru dezvoltarea reţelei Erdely FM), Galaxy SRL (care a solicitat opt frecvenţe pentru extinderea reţelei Radio Galaxy).

Rezultatele concursului organizat de CNA începând de luni, pentru atribuirea unor licenţe de radio generaliste, ar urma să fie făcute publice joi, după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru aceste licenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici