CNA: Omul de afaceri Cristian Burci vrea să îşi dezvolte o reţea de radio. A preluat deja prima staţie

Omul de afaceri Cristian Burci, care deţine televiziunea Prima TV, vrea să îşi dezvolte o reţea de radio şi, în acest sens, a preluat deja o primă staţie, respectiv Radio M Plus din Piatra-Neamţ, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

303 afișări
Imaginea articolului CNA: Omul de afaceri Cristian Burci vrea să îşi dezvolte o reţea de radio. A preluat deja prima staţie

CNA: Omul de afaceri Cristian Burci vrea să îşi dezvolte o reţea de radio. A preluat deja prima staţie (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

CNA a analizat, marţi, o solicitare a societăţii Radio M Plus SRL de cedare a licenţei audiovizuale pentru postul Radio M Plus din Piatra-Neamţ către societatea Prima Broadcasting Group SRL.

Asociatul unic al Prima Broadcasting Group SRL, care deţine şi licenţa televiziunii generaliste Prima TV, este Graffiti Red SRL, care, la rândul său, are următorii asociaţi: Marketing and Multimedia Holding SA (Luxemburg) - 95% şi Diana Toboşaru - 5%. Asociat unic al Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA este Cristian Burci, potrivit documentelor depuse la CNA.

Prezent la şedinţa CNA de marţi, Noni Mazilescu, reprezentantul Prima Broadcasting Group SRL, a spus că societatea pe care o reprezintă a depus la Consiliu încă de anul trecut o solicitare pentru preluarea postului Radio M Plus din Piatra-Neamţ. Ulterior, dosarul a fost completat cu toate documentele necesare în acest sens.

El a mai spus că societatea Prima Broadcasting Group SRL doreşte să construiască o reţea de radio, iar Radio M Plus este prima staţie din această reţea.

"Avem o nostalgie după despărţirea de Kiss FM (...) Vrem să ne construim o reţea de radio FM. Radio M Plus este prima staţie cu care începem. Este prima frecvenţă de unde reîncepem emisia. Suntem în negocieri şi cu unele mici reţele de FM, în Cluj, Moldova", a mai spus Noni Mazilescu.

Mazilescu nu a precizat care a fost suma investită de Prima Broadcasting Group SRL în preluarea Radio M Plus.

CNA a aprobat, cu unanimitate de voturi (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) preluarea Radio M Plus de societatea Prima Broadcasting Group SRL.

Radio M Plus este un post de radio generalist, care emite în Piatra-Neamţ. Grila postului cuprinde programe de informare (10,42%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (76,33%) şi publicitate (13,25%).

După cedarea licenţei Radio M Plus, societatea Radio M Plus SRL va continua să desfăşoare operaţiuni în piaţa media din România. Această societate, ai cărei asociaţi sunt Petru Frăsilă - 91% şi Constantin Nechita - 9%, deţine şi licenţa de televiziune TeleMoldova Plus.

Grupul german de media ProSiebenSat.1 a anunţat, pe 23 decembrie 2013, că a vândut televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia. După cum anunţa la momentul respectiv broadbandtvnews.com, ProSiebenSat.1 a vândut televiziunea Prima TV omului de afaceri român Cristian Burci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici