CNA recomandă radiodifuzorilor să-şi adapteze programele pentru doliul naţional din 2 septembrie

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) reaminteşte posturilor naţionale de radio şi de televiziune că au obligaţia de a-şi adapta programele în mod corespunzător, având în vedere doliul naţional declarat pe teritoriul României în data de 2 septembrie 2016.

169 afișări
Imaginea articolului CNA recomandă radiodifuzorilor să-şi adapteze programele pentru doliul naţional din 2 septembrie

CNA recomandă radiodifuzorilor să-şi adapteze programele pentru doliul naţional din 2 septembrie (Imagine: Ovidiu Micsik/ Arhiva Mediafax Foto)

CNA a trimis un comunicat de presă pentru a atrage atenţia asupra adaptării programelor radio şi tv, ca urmare a Hotărârii Guvernului nr. 607 din data de 31 august prin care ziua de vineri, 2 septembrie, a fost declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României în memoria cetăţenilor români decedaţi în urma cutremurului din Italia din data de 24 august 2016 şi în semn de solidaritate cu poporul italian.

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă - cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade - urmate de sute de replici, potrivit unei informări din 29 august a cotidianului Il Sole 24 Ore. Bilanţul cutremurelor produse pe 24 august în centrul Italiei a ajuns la 292 de morţi, dintre care 11 cetăţeni români.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

Cea mai recentă dată în care a fost declarat doliu naţional a fost sâmbătă, 13 august, ziua în care a fost înmormântată Regina Ana.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici