CNN renunţă la contractul cu agenţia Associated Press

Postul de televiziune american CNN a anunţat, luni, că renunţă la contractul cu agenţia de presă Associated Press (AP) şi că se va concentra pe propriile sale ştiri.

42 afișări
Imaginea articolului CNN renunţă la contractul cu agenţia Associated Press

CNN renunţă la contractul cu agenţia Associated Press

"Noi nu vom mai apela la conţinuturile şi serviciile AP", a anunţat Jim Walton, preşedintele CNN Worldwide, într-o notă internă adresată angajaţilor, obţinută de AFP.

Potrivit lui Walton, este vorba de "o etapă importantă în cadrul procesului început în 2007, care vizează obţinerea controlului asupra conţinuturilor" difuzate de postul de televiziune. Totodată, preşedintele CNN spune că "începând de astăzi (luni, n.r.), informaţiile strânse de către CNN vor reprezenta principala sursă a conţinuturilor pe toate platformele şi serviciile" grupului media.

Purtătorul de cuvânt al AP, Paul Colford, a confirmat că Associated Press, o companie deţinută de 1.500 de cotidiane americane, "nu a fost în măsură să ajungă la un acord de licenţă cu CNN" care să permită utilizarea conţinuturilor furnizate de AP.

"Este regretabil că telespectatorii CNN nu vor mai avea acces la informaţiile la cald şi la reportajele mondiale furnizate de Associated Press", a declarat Colford într-un comunicat.

Nigel Pritchard, purtătorul de cuvânt al CNN, a indicat că înţelegerea comercială dintre grup şi AP nu va mai fi valabilă începând cu sfârşitul lunii iunie.

CNN deţine un abonament la fluxul de limbă engleză al AP.

În nota internă, Walton a mai anunţat că CNN va lansa un nou sistem de alerte pentru ştirile de actualitate şi o platformă internă, intitulată "CNN Share", care să reunească "întreg conţinutul editorial şi care să faciliteze distribuţia acestuia".

AP este una dintre cele mai mari agenţii de presă din lume, alături de Agence France-Presse (AFP) şi Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici