Colecţia de gravuri Theodor Aman, vândută integral, cu aproape 30.000 de euro, la licitaţia Artmark

O colecţie de gravuri de Theodor Aman, care include 41 de lucrări ale artistului, a fost adjudecată complet, la o licitaţie organizată joi seară, la Bucureşti, de casa de licitaţii Artmark.

192 afișări
Imaginea articolului Colecţia de gravuri Theodor Aman, vândută integral, cu aproape 30.000 de euro, la licitaţia Artmark

Colecţia de gravuri Theodor Aman, vândută integral, cu aproape 30.000 de euro, la licitaţia Artmark (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, sesiunea de licitaţii organizată în perioada 26 - 28 mai de către Artmark a adus prima licitaţie din 2015 cu o rată de adjudecare de 100%, Licitaţia "2 Maeştri ai Valorilor Româneşti: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu".

Mai mult decât atât, totalul adjudecărilor a dublat totalul estimat al licitaţiei (aproape 35.000 de euro), operele celor doi maeştri creând o adevărată competiţie între licitatorii virtuali şi fizici.

Potrivit Artmark, reuşita licitaţiei reconfirmă trendul de apreciere a micilor maeştri ai picturii clasice româneşti, început în 2011, când Artmark a organizat prima licitaţie de Vechi Maeştri.

Un rezultat impresionant a fost şi adjudecarea completă a colecţiei de gravuri Theodor Aman, cu aproape 30.000 de euro.

Totalul celor două seri de licitaţii de la Artmark depăşeşte suma de 400.000 de euro.

Cu o rată de adjudecare de peste 87% şi cu un total de aproape 104.000 de euro, licitaţia celor trei avangardişti de marţi seară a adus de asemenea rezultate bune în piaţa românească de artă. Operelelui Hans Mattis Teutsch au fost achiziţionate în totalitate, cele mai bune valori fiind obţinute de "Florile sufleteşti" (18.000 de euro) şi "Nuduri în interior" (15.000 de euro).

De remarcat este şi opera "Câmp cu instrumente muzicale", de Alexandru Ţipoia, care a fost adjudecată pentru 7.000 de euro.

Licitaţia "Alexandru Ciucurencu şi Discipolii" a obţinut un total de aproape 75.000 de euro, din care operele semnate de Alexandru Ciucurencu au totalizat aproape 50.000 de euro.

Cu o rată de adjucare de circa 75% se pot lăuda şi Licitaţia de Bijuterie şi Artă Decorativă de Epocă (aproape 100.000 de euro) şi cea de Sculptură şi Mobilier de Grădină.

Următorul eveniment marca Artmark va fi expoziţia Licitaţiei de Vară, care readuce în atenţia publicului numele unor importante colecţii româneşti de artă (Diamandy şi Pantazi), precum şi unele dintre numele fondatoare ale istoriei artei româneşti: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Samuel Mützner, Iosif Iser, Gheorghe Petraşcu şi Ion Ţuculescu. Expoziţia va putea fi vizitată începând din 3 iunie, iar licitaţia va avea loc pe 17 iunie, de la ora 19:30, la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici