Colecţia de machete de trenuri a cântăreţului Neil Young a fost vândută pentru 300.000 de dolari. Povestea emoţionantă din spatele trenuleţelor - FOTO

O colecţie de machete de trenuri a cântăreţului de folk-rock Neil Young a fost vândută pentru aproape 300.000 de dolari la o licitaţie organizată de casa Julien's Auctions la Los Angeles, transmite Reuters.

188 afișări
Imaginea articolului Colecţia de machete de trenuri a cântăreţului Neil Young a fost vândută pentru 300.000 de dolari. Povestea emoţionantă din spatele trenuleţelor - FOTO

O colecţie de machete de trenuri a cântăreţului Neil Young, vândută pentru 300.000 de dolari - FOTO

Alături de colecţia de machete de trenuri, care includea peste 230 de piese, au mai fost scoase la vânzare câteva maşini ale cântăreţului canadian, precum şi echipament muzical.

Din colecţia de machete de trenuri, adunate de Neil Young pe parcursul mai multor decenii, făcea parte şi o locomotivă Commodore Vanderbilt 4-6-4, care a fost vândută pentru 10.000 de dolari.

La licitaţie, care a avut loc sâmbătă, a mai fost vândut un automobil Buick 76X Roadmaster Skylark, din 1953, pe al cărui volan este inscripţionat textul "Personalizat pentru Neil Young", pentru suma de 400.000 de dolari.

Young, în vârstă de 72 de ani, celebru pentru cântecele sale din epoca Woodstock, precum şi pentru colaborările cu trupele Buffalo Springfield şi Crosby, Stills, Nash & Young, a spus că această colecţie de machete de trenuri l-a ajutat să aibă o relaţie strânsă cu fiul său Ben, care suferă de paralizie cerebrală.

O mare parte din încasările obţinute în urma licitaţiei vor fi donate unei şcoli din California, pe care fosta soţie a lui Young, Pegi Young, a cofondat-o în 1986, în beneficiul copiilor cu handicap fizic şi deficienţe de vorbire.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici