Compania AMC Networks, prezentă şi pe piaţa din România, a cumpărat 49,9% din BBC America

Compania americană AMC Networks, care este prezentă şi pe piaţa din România cu mai multe televiziuni, a cumpărat un pachet substanţial de acţiuni (49,9%) la televiziunea BBC America.

264 afișări
Imaginea articolului Compania AMC Networks, prezentă şi pe piaţa din România, a cumpărat 49,9% din BBC America

Compania AMC Networks, prezentă şi pe piaţa din România, a cumpărat 49,9% din BBC America

Tranzacţia încheiată între BBC Worldwide, compania prin care radiodifuzorul public britanic îşi desfăşoară operaţiunile la nivel internaţional, şi compania americană AMC Networks este estimată la 200 milioane de dolari. BBC Worldwide va deţine în continuare un pachet de 50,1% acţiuni la televiziunea BBC America, informează realscreen.com.

În urma acestei tranzacţii, televiziunea BBC America va beneficia atât de reţeaua de distribuţie a AMC, cât şi de sistemul de vânzări de publicitate al companiei americane.

Într-o declaraţie de presă, AMC Networks a declarat că va opera BBC America ca pe o televiziune de sine stătătoare, care va funcţiona în acord cu standardele şi politicile editoriale ale corporaţiei BBC.

Televiziunea BBC America este în prezent disponibilă în circa 80 de milioane de cămine din Statele Unite. Televiziunea a fost lansată în 1998 şi difuzează unele dintre cele mai cunoscute programe produse de BBC, între care "Doctor Who" şi "Top Gear", dar şi producţii originale, precum "Orphan Black".

AMC şi BBC au deja o relaţie de colaborare în domeniul creativ. Cele două companii au produs împreună serialul cu opt episoade "The Honourable Woman", care este difuzat în prezent în Marea Britanie, pe BBC2, şi care urmează să fie transmis şi la Sundance Channel, o televiziune deţinută de AMC.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care deţine şi operează mai multe televiziuni, între care se numără AMC, IFC, Sundance Channel şi WE TV. De asemenea, compania deţine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" şi "The Walking Dead".

Compania americană AMC Networks a achiziţionat de la grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. divizia de conţinut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la începutul anului. În luna iulie, AMC Networks a anunţat schimbarea imaginii Chellomedia în AMC Networks International.

Portofoliul de televiziuni din România al AMC Networks include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel (care se va transforma în AMC pe 5 noiembrie) şi Shorts TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici