Compania care deţine ziarele britanice Daily Express şi Daily Star concediază 200 de angajaţi, 30% din total

Compania Express Newspapers, care deţine publicaţiile Daily Express, Sunday Express, Daily Star şi Daily Star Sunday, va concedia 200 de angajaţi, în cadrul unui proces de restructurare prin care încearcă să facă o economie de 10 milioane de lire sterline.

83 afișări
Imaginea articolului Compania care deţine ziarele britanice Daily Express şi Daily Star concediază 200 de angajaţi, 30% din total

Compania care deţine ziarele britanice Daily Express şi Daily Star concediază 200 de angajaţi, 30% din total (Imagine: Shutterstock)

Richard Desmond, proprietarul companiei britanice Express Newspapers, vrea să reducă numărul angajaţilor de la 650 la 450, informează theguardian.com.

Cele 200 de concedieri - 30% din numărul total de angajaţi - vor afecta redacţiile celor patru ziare ale companiei, respectiv Daily Express, Sunday Express, Daily Star şi Daily Star Sunday.

Restructurările vor viza toate diviziile de print şi editoriale din Londra, Broughton şi din redacţia scoţiană a companiei şi vor fi aplicate atât personalului cu normă întreagă, cât şi celui ocazional.

În ceea ce priveşte locurile de muncă full time, este de aşteptat să fie desfiinţate 150 de posturi, dublu faţă de ultima restructurare a companiei, care a fost realizată în 2012.

Prin această nouă restructurare, Express Newspapers încearcă să facă economii de 10 milioane de lire sterline sau chiar de 14 milioane de lire sterline şi a lansat un plan de plecări voluntare din companie.

Paul Ashford, directorul editorial al Express Newspapers, a spus într-o scrisoare adresată angajaţilor că aceste reduceri de personal sunt necesare pentru a "securiza viitorul pe termen lung al business-ului", în contextul dezvoltării digitale a media.

Compania Express Newspapers este o subsidiară a Northern & Shell, un grup britanic de publishing şi televiziune, care este deţinut de Richard Desmond.

Northern & Shell deţine şi revistele OK!, New!, Star şi TV Pick Magazine, dar şi mai multe televiziuni, precum Channel 5, 5* şi 5USA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici