Compania Nielsen închide revista Editor and Publisher şi vinde Hollywood Reporter şi Billboard

Compania Nielsen va pune în vânzare opt dintre titlurile din portofoliul său, printre care Hollywood Reporter şi Billboard, şi va închide revista americană Editor and Publisher, care apărea pe piaţă de peste 100 de ani.

87 afișări
Imaginea articolului Compania Nielsen închide revista Editor and Publisher şi vinde Hollywood Reporter şi Billboard

Compania Nielsen închide revista Editor and Publisher şi vinde Hollywood Reporter şi Billboard (Imagine: latimes.com)

Revista de recenzii literare Kirkus Reviews, fondată în 1933, va fi, de asemenea, închisă, potrivit unui purtător de cuvânt al Nielsen.

Într-un comunicat dat publicităţii joi, reprezentanţii Nielsen, companie cunoscută mai ales pentru activitatea sa de cercetare de piaţă, au precizat că opt dintre titlurile sale, printre care Hollywood Reporter şi Billboard, foarte influente în lumea cinematografiei şi a muzicii, vor fi vândute companiei e5 Global Media, deţinută de fondurile de investiţii Pluribus Capital Management şi Guggenheim Partners.

Valoarea acestor tranzacţii nu a fost făcută publică, reprezentanţii companiei neprecizând nici care este numărul angajaţilor rămaşi fără locuri de muncă după închiderea revistelor Kirkus Reviews şi Editor and Publisher.

Greg Mitchell, redactorul şef al publicaţiei Editor and Publisher, a precizat, într-un mesaj publicat pe reţeaua de micro-blogging Twitter, că angajaţii "sunt în stare de şoc şi încearcă să facă faţă veştilor".

Fondată în 1901, Editor and Publisher este una dintre cele mai vechi reviste din Statele Unite "care s-a luptat de foarte mult timp pentru libertatea de expresie şi pentru drepturile jurnaliştilor şi care a jucat rolul unui observator vigilent al sectorului", a mai precizat Mitchell.

După ce mai mult timp a apărut pe piaţă săptămânal, Editor and Publisher a devenit revistă lunară în 2004.

Dispariţia acestui titlul de pe piaţă vine în contextul în care presa americană se confruntă cu o criză a scăderii veniturilor din publicitare şi diminuării numărului de cititori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici