Compozitorul de muzică de film Richard Robbins a murit la vârsta de 71 de ani

Richard Robbins, muzicianul american care a compus coloanele sonore ale unor filme celebre precum "Camera cu privelişte/ A Room with a View", "Înapoi la Howards/ Howards End" şi "Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day", a murit la vârsta de 71 de ani.

172 afișări
Imaginea articolului Compozitorul de muzică de film Richard Robbins a murit la vârsta de 71 de ani

Richard Robbins (Imagine: hollywoodreporter.com)

Richard Robbins, de două ori nominalizat la Oscar, a murit pe 7 noiembrie, din cauza maladiei Parkinson, în reşedinţa sa din oraşul Rhinebeck din statul american New York, informează bbc.co.uk.

El a compus coloanele sonore pentru aproape toate filmele regizate de James Ivory şi produse de Ismail Merchant, începând cu "Europenii/ The Europeans" (1979) şi până la "Contesa albă/ The White Countess" (2005).

Născut în decembrie 1940, în statul Massachusetts, Richard Stephen Robbins a început să studieze muzica la vârsta de cinci ani.

Ulterior a început să îi predea noţiuni muzicale fiicei scenaristului Ruth Prawer Jhabvala, care i-a făcut apoi cunoştinţă cu colaboratorii ei Ismail Merchant şi James Ivory.

În 1976, Richard Robbins a regizat şi compus coloana sonoră a filmului "Sweet Sounds", un documentar despre studenţii talentaţi în domeniul muzical, produs de Merchant.

Acest prim proiect comun a stat la baza unei colaborări profesionale fructuoase cu compania de producţie independentă Merchant Ivory Productions, pentru care a compus apoi atât muzică de epocă, cât şi contemporană.

Pentru adaptarea cinematografică a romanului "Maurice", de E.M. Forster, Richard Robbins a fost premiat la Festivalul de Film de la Veneţia din 1997.

În acelaşi an, muzicianul american a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru coloana sonoră a filmului "A Room With a View", realizat tot pe baza unui roman de Forster.

Robin Robbins a fost apoi nominalizat de două ori la Oscar, în 1993 şi în 1994, pentru coloanele sonore ale filmelor "Howards End" şi "The Remains of the Day".

Opera sa a fost celebrată în 1996 printr-un concert de binefacere organizat la prestigioasa Carnegie Hall din New York, organizat pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanţa cercetările ştiinţifice împotriva SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici