Concerte în 2020. SAGA, primul mare festival electro din Bucureşti. Vine în România Celine Dion, iar Lara Fabian sau Tarja Turunen revin

SAGA, primul mare festival de muzică electronică din Capitală, primul concert al lui Celine Dion şi primul show Papa Roach de la noi, alături de revenirea în România a Larei Fabian, a Tarjei Turunen, a Pink Martini şi a lui David Garrett se numără printre evenimentele muzicale majore din 2020.

803 afișări
Imaginea articolului Concerte în 2020. SAGA, primul mare festival electro din Bucureşti. Vine în România Celine Dion, iar Lara Fabian sau Tarja Turunen revin

Concerte în 2020. SAGA, primul mare festival electro din Bucureşti. Vine în România Celine Dion, iar Lara Fabian sau Tarja Turunen revin (Foto: Pixabay)

SAGA, primul festival de muzică electronică de mare amploare din Bucureşti, va avea loc între 5 şi 7 iunie, în Parcul Izvor, şi le va aduce pasionaţilor genului şi nu numai o experienţă muzicală de neratat: peste 150 de artişti şi cinci scene care vor găzdui show-uri de-a lungul a trei zile de concerte şi de distracţie. Primele confirmări importante sunt Disclosure, Don Diablo, Tiesto, Faithless DJ Set, Marshmello, Meduza, Alan Walker, Sam Feldt şi Sigala. Tiësto vine la SAGA Festival pentru a susţine singurul său show din România din vara lui 2020.

Trupa americană de rock alternativ Papa Roach are o activitate neîntreruptă din 1993, iar componenţa ei este neschimbată din 1996. Are zece albume la activ, al căror stil pendulează între nu metal, rap metal şi alternative metal. Materialele ei discografice au ajuns în topurile din întreaga lume, generând vânzări de peste 20 de milioane de unităţi. Trupa a fost nominalizată de două ori la premiile Grammy şi o dată la MTV Awards. Primul ei succes major a fost înregistrat cu piesa "Last Resort". Formaţia va concerta la Bucureşti pe 3 martie.

Celine Dion, una dintre cele mai recunoscute, respectate şi de succes artiste din industria muzicală, vine pentru prima dată în România, la Bucureşti, pe Arena Naţională. Celine Dion a câştigat 2 premii Oscar, 5 Grammy-uri şi un Billboard Icon Award pentru întreaga carieră, a dominat clasamentele pop ale anilor 1990 şi a vândut peste 250 de milioane de albume în cei peste 35 de ani de carieră. Cel mai nou album al artistei, "Courage", a fost lansat pe 15 noiembrie 2019 şi este cel de-al doisprezecelea de studio în limba engleză al cântăreţei canadiene. În turneul de promovare a albumului, Celine Dion va ajunge în peste 100 de oraşe din întreaga lume, printre ele numărându-se şi Bucureştiul.

David Garrett, superstarul care a cucerit publicul din România în anul 2018, cu două reprezentaţii sold-out ale concertului "Explosive Live", precum şi cu programele extraordinare de muzică clasică din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, revine în 2020 pentru două concerte, la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Concertele fac parte din turneul mondial "Unlimited Live" şi vor avea loc pe 21 octombrie, la Sala Palatului din Capitală, iar pe 23 octombrie, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Cea de-a opta ediţie a festivalului Electric Castle va avea loc în perioada 15-19 iulie pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca. Primii artişti anunţaţi sunt Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, Fisher, ZHU, Floring Points, Rezz, Tycho, Amon Tobin, Alec Benjamin, Purple Disco Machine, Camo & Krooked, High Contrast, Urbandawn, MC Dynamite şi Meute.

Cea de-a patra ediţie a festivalului Neversea va avea loc în perioada 2-5 iulie la Constanţa, pe plaja Neversea.

În 2020 festivalul Summer Well împlineşte 10 ani. Ediţia aniversară se va desfăşura în perioada 7-9 august pe Domeniul Ştirbey din Buftea. Festivalul va cuprinde trei zile, începând cu Night Picnicul de vineri. Numele deja confrmate sunt Woodkid, Of Monsters and Men şi Nothing but Thieves.

Untold a devenit încă de la prima ediţie unul dintre cele mai renumite şi aşteptate evenimente muzicale din lume, atât de către fani, cât şi de către artiştii care au urcat pe scene. Untold s-a plasat ani la rând, în topuri de specialitate, înaintea unor festivaluri cu tradiţie şi renume din Europa. Anul acesta, festivalul va avea loc între 30 iulie şi 2 august, pe Cluj Arena.

Lara Fabian va concerta la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie, şi Sala Palatului din Bucureşti, pe 3 februarie. Cântăreaţa de origine belgiană revine astfel la Cluj după un prim concert în 2016. Evenimentul este programat după ce în luna noiembrie a acestui an artista şi-a anulat în ultima clipă trei concerte din România (unul la Craiova şi două la Bucureşti) din cauza unor probeme de sănătate. Concertul de pe BT Arena face parte din turneul "50 World Tour", care promovează "Papillon", cel de-al 14-lea material de studio al artistei şi cel de-al 10-lea album în limba franceză. "50 World Tour" marchează a 50-a aniversare a Larei Fabian, ea împlinind această vârsta pe 9 ianuarie.

Tarja Turunen revine în România pe 23 ianuarie, pentru a-i oferi publicului său o noapte memorabilă, aceasta interpretând toate hiturile care au făcut-o celebră. Mai mult decât atât, starul finlandez va prezenta un concept ce se va desfăşura exclusiv la Bucureşti, pe scena Circului Metropolitan. o viziune 360 de grade susţinută de proiecţii special gândite să le ofere spectatorilor o experienţă muzicală intimă la superlativ. Fanii prezenţi la concert vor scrie istorie alături de artista pe noul ei DVD.

Pink Martini revine la Sala Palatului din Bucureşti pe 30 martie. Inspirându-se din muzica tuturor popoarelor şi dorind să includă într-un repertoriu fără reproş toate genurile - de la pop, până la jazz şi muzică clasică - , Thomas Lauderdale a fondat Pink Martini în 1994. Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, cântând în 22 de limbi, Pink Martini susţine turneele în întreaga lume. În 2014, trupa Pink Martini a fost inclusă în Hollywood Hall of Fame.

Goran Bregović revine la Sala Palatului din Bucureşti pe 2 aprilie, pentru un show în care va cânta toate hiturile din carieră, alături de trupa sa: Wedding & Funeral Orchestra. Goran Bregović este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi artişti balcanici, legătura sa cu România fiind foarte strânsă. Cu o carieră de peste 45 de ani, a cucerit cu muzica sa toţi ascultătorii de pe întreg mapamondul, colaborând cu artişti ca Iggy Pop, Eugene Hutz de la Gogol Bordello şi Cesaria Evora şi compunând coloana sonoră a filmelor "Time of the Gypsies", "Arizona Dream" şi "Underground", regizate de Emir Kusturica.

Timpuri Noi va lansa albumul "Moldova Mon Amour", pe 30 ianuarie, în Quantic Club din Bucureşti, trupa Firma va lansa "Deşteptarea Primăverii" pe 20 martie în Expirat Club, iar Cargo sărbătoreşte 35 de ani de activitate la Arenele Romane, pe 16 mai.

Lista celor mai importante concerte anunţate pentru 2020:

Ianuarie

Lara Fabian - BT Arena (Sala Polivalentă) Cluj-Napoca, 14 ianuarie (19.00)

Tarja Turunen - Circul Metropolitan Bucureşti (Globus), 23 ianuarie (20.00)

Februarie

Lara Fabian - Sala Palatului, Bucureşti, 3 februarie (19.30)

The Mono Jacks - lansare album - Arenele Romane, Bucureşti, 8 februarie (19.00)

Bruce Dickinson - Sala Radio, Bucureşti, 8 februarie (20.00)

Luka Šulić (2Cellos) - Sala Palatului, Bucureşti, 8 februarie (20.00)

Martie

Papa Roach şi Hollywood Undead - Arenele Romane, Bucureşti, 3 martie (19.00)

Mariza - Sala Palatului, Bucureşti, 7 martie (19.00)

Richard Clayderman - La Belle Epoque - Ateneul Român, Bucureşti, 15 martie (20.00)

FiRMA - lansare album "Deşteptarea Primăverii" - Expirat Club, Bucureşti, 20 martie (18.30)

Tudor Gheorghe - Risipitorul de frumuseţi - Sala Palatului, Bucureşti, 20 martie (19.00)

Pink Martini - Sala Palatului, Bucureşti, 30 martie (20.00)

Aprilie

Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band - Sala Palatului, Bucureşti, 2 aprilie (19.00)

Andra - Pasión - Sala Palatului, Bucureşti, 5 aprilie (20.00)

Stjepan Hauser - Sala Palatului, Bucureşti, 16 aprilie (20.00)

Avishai Cohen - Sala Palatului, Bucureşti, 22 aprilie (20.00)

Mai

Wardruna - Arenele Romane, Bucureşti - 8 mai (19.00)

Cargo 35 de ani - Show Aniversar - Arenele Romane, Bucureşti - 16 mai (18.00)

Retro Music Festival 2020, Romexpo, Bucureşti, 29 mai (00.00)

Toto Cutugno - Sala Palatului, Bucureşti, 29 mai (20.00)

Iunie

SAGA Festival 2020 - Parcul Izvor, Bucureşti - 5 iunie (14.00) - 7 iunie

Iulie

Neversea 2020 - Neversea Beach, Constanţa - 2 iulie (00.00) - 5 iulie

James Arthur - Arenele Romane, Bucureşti - 9 iulie (19.00)

Electric Castle Festival 2020 - Castelul Banffy, Bonţida - 15 iulie (12.00) - 19 iulie

Il Volo - Sala Palatului, Bucureşti, 15 iulie (20.00)

Celine Dion - Arena Naţională, Bucureşti, 29 iulie (17.00)

Rockstadt Extreme Fest 2020 - Cetatea Râşnov - 30 iulie (12.00) - 2 august

UNTOLD Festival 2020 - Cluj Arena - 30 iulie (14.00) - 2 august

August

Summer Well 2020 - Domeniul Ştirbey, Buftea - 7 august (18.00) - 9 august

AWAKE Festival 2020 - Domeniul Teleki, Gorneşti - 14 august (00.00) - 16 august

Septembrie

Fall in Love Festival 2020 - Palatul Mogoşoaia - 4 septembrie (14.00) - 6 septembrie

Octombrie

David Garrett - Sala Palatului, Bucureşti - 21 octombrie (20.00)

David Garrett - BT Arena (Sala Polivalentă) Cluj-Napoca, 23 octombrie (20.00)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici