Concertul Anei Popović, supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", are loc luni, 23 mai, la TNB - VIDEO

Ana Popović, sârboaica supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", va susţine un concert în premieră la Bucureşti, luni, 23 mai, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB).

191 afișări
Imaginea articolului Concertul Anei Popović, supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", are loc luni, 23 mai, la TNB - VIDEO

Concertul Anei Popović, supranumită "Jimi Hendrix în variantă feminină", are loc luni, 23 mai, la TNB - VIDEO

O "eroină a blues-ului modern", care şi-a cucerit fanii din Europa şi până în Statele Unite prin vocea, acordurile chitarei şi prezenţa sexy pe scenă, Ana Popović va concerta pentru prima dată la Bucureşti, pe 23 mai, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional, a anunţat Vreau Bilet.

Cântăreaţa originară din Serbia a reuşit să se impună în lumea muzicală prin stilul său - un mix original între blues, rock, funk -, căruia i se adaugă o voce puternică şi cu un timbru particular.

B.B. King, Robert Cray, Buddy Guy, Robert Randolph, Warren Haynes, Jonny Lang, Bootsy Collins, Quinn Sullivan, Dweezil Zappa au fost partenerii de scenă ai sârboaicei, care a cucerit lumea europeană a blues-ului înainte de a începe să înregistreze în New Orleans şi Los Angeles.

În 2015, Ana Popović i s-a alăturat lui Joe Bonamassa şi festivalului organizat de celebrul musician, Keeping the Blues Alive, şi a cântat alături de nume ca John Hiatt, Robben Ford şi Robert Randolph. În 2014, Ana Popović a fost singura artistă invitată să se alăture turneului mondial Experience Hendrix care a celebrat muzica şi geniul idolului ei de o viaţă, Jimi Hendrix.

Nominalizată în mai multe rânduri la premiul Contemporary Blues Female Artist of the Year la Blues Music Awards, prima artistă europeană nominalizată la premiul pentru cel mai bun debut la Festivalul din Memphis, câştigătoare a premiului Best Blues DVD la Blues Matters Awards din Marea Britanie, Ana Popović face parte dintr-o familie de muzicieni. Bunicul său a cântat la chitară într-un stil gypsy jazz, iar tatăl său a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru acest instrument.

"Am crescut ascultând blues. Acasă ascultam foarte mult muzică bună. Primul cântec pe care l-am cântat acasă a fost un blues, în limba engleză, cu mult înainte de a înţelege ce anume spuneau versurile", spune Ana Popović.

Concertul Anei Popović, care fusese anunţat iniţial pentru 19 decembrie, la Cinema Patria din Bucureşti, a fost amânat. Organizatorii evenimentului, Vreau Bilet, au decis ca, din motive de siguranţă a publicului, concertul să fie mutat într-o altă locaţie. Decizia a fost luată şi în contextul în care cinematograful Patria a fost închis în urma promulgării legii care interzice activităţile în clădirile cu risc seismic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici