"Concertul", de Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur. Vezi cu cine concurează - VIDEO

"Concertul", de Radu Mihăileanu, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun film străin", la cea de-a 68-a ediţie a Globurilor de Aur, au anunţat, marţi, organizatorii, într-o conferinţă de presă.

147 afișări
Imaginea articolului "Concertul", de Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur. Vezi cu cine concurează - VIDEO

"Concertul", de Radu Mihăileanu, nominalizat la Globurile de Aur (Imagine Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Comedia dramatică "Concertul/ Le concert", de Radu Mihăileanu, care a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009, îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în proporţie de aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris.

Echipa filmului "Concertul" a primit două premii César, pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră. În plus, filmul "Concertul", în regia lui Radu Mihăileanu, a primit patru trofee Gopo, pentru cel mai bun montaj, cea mai bună muzică originală, cea mai bună scenografie şi cel mai bun machiaj şi coafură.

Alături de "Concertul", la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin au fost nominalizate "Biutiful", de Alejandro González Iñárritu, "The Edge", de Alexey Uchitel, "I am love", de Luca Guadagnino, şi "In a better world", de Susanne Bier.

Gala premiilor Globul de Aur va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin a revenit producţiei "Das Weisse Band", de Michael Haneke.

Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici