Concurs de scenarii pentru actorul Sebastian Stan, în aprilie, la American Independent Film Festival

Un concurs de scenarii pentru actorul de origine română Sebastian Stan este anunţat înaintea American Independent Film Festival, care va avea loc între 12 şi 18 aprilie, la Bucureşti, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

223 afișări
Imaginea articolului Concurs de scenarii pentru actorul Sebastian Stan, în aprilie, la American Independent Film Festival

Concurs de scenarii pentru actorul Sebastian Stan, în aprilie, la American Independent Film Festival

Asociaţia Cinemascop, cu sprijinul HBO Europe, organizează, cu ocazia ediţiei a treia a American Independent Film Festival, concursul de scenarii dedicat lui Sebastian Stan. Scenarişti de limbă română, experimentaţi sau începători, sunt aşteptaţi să-şi trimită propunerile până pe 26 martie, la adresa info@cinemascop.eu.

"Outline-urile (schiţele de scenariu, n.r.) pot fi scrise fie pentru filme de lungmetraj ficţiune, fie pentru o miniserie TV de 6 episoade. Un juriu format din specialişti va analiza toate aplicaţiile şi va alege proiectele finaliste, pe 8 aprilie. Autorii proiectelor finaliste sunt invitaţi să participe la un workshop de dezvoltare în perioada 10 - 17 aprilie 2019, la Bucureşti, în timpul căruia proiectele lor vor fi dezvoltate cu consilierea unor script doctors. Proiectele finaliştilor vor fi analizate de un panel de specialişti împreună cu Sebastian Stan, iar aceştia vor alege proiectele pe care le-ar vedea dezvoltate ca scenarii. Pe data de 18 aprilie 2019, vor fi anunţate public proiectele câştigătoare", arată organizatorii.

HBO Europe şi Asociaţia Cinemascop vor susţine dezvoltarea proiectelor alese până la faza de scenariu.

Regulamentul concursului şi mai multe detalii se găsesc pe filmedefestival.ro/wsf/.

Iniţiat în 2017, American Independent Film Festival revine în 2019 cu cea de-a treia ediţie şi prezintă o selecție de producții independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneţia, alături de secţiuni retrospective, proiecţii şi evenimente speciale.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria de film americană. În "Marţianul", nominalizat la şapte premii Oscar, a jucat alături de Matt Damon, iar în "Lebăda Neagră" a făcut parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în musical-uri pe Broadway şi în serialul american "Gossip Girl", dar şi în lungmetrajul "I, Tonya", de Craig Gillespie. În cel mai recent film din trilogia "Captain America" a jucat într-un rol principal alături de Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Hugo Weaving şi Samuel L. Jackson. Rolul din "Captain America" l-a reluat şi în franciza "Avengers".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici