Concursul Festivalului "George Enescu" şi-a desemnat câştigătorii

Compozitorii Qian Shen-Ying şi Lam-Lan Chee, violonistul Nadrzycki Jaroslaw şi pianistul Tebenikhin Amir se numără printre marii câştigători ai concursului din cadrul Festivalului "George Enescu", care duminică seara şi a desemnat laureaţii, într-o gală desfăşurată la Ateneul Român din Capitală.

170 afișări
Imaginea articolului Concursul Festivalului "George Enescu" şi-a desemnat câştigătorii

Concursul Festivalului "George Enescu" şi-a desemnat câştigătorii

Premiul pentru Muzică de Cameră la Secţiunea Compoziţie a concursului i-a revenit lui Qian Shen-Ying din China, pentru lucrarea "Feng Lei Ying/ Invocation of Wind and Thunder", în timp ce premiul pentru compoziţie - Muzică Simfonică a fost acordat lui Lam-Lan Chee din Hong Kong, care a câştigat cu lucrarea "Misterious place".

Pentru secţiunea Compoziţie premiile sunt de 10.000 de euro, pentru lucrări simfonice, şi 7.000 de euro, pentru lucrări camerale.

Jurizarea competiţiei de compoziţie a fost făcută de Octavian Nemescu (România), Szigmund Krause (Polonia), Hubert Stuppner (Elveţia), Cornel Ţăranu (România), Dan Dediu (România) şi Costin Miereanu (Franţa).

Premiul întâi al Secţiunii Vioară, în valoare de 15.000 de euro, a fost câştigat de polonezul Nadrzycki Jaroslaw. Locul doi (10.000 de euro) a fost ocupat de Shin A-Rah (Coreea), iar locul trei (5.000 de euro), de Palitsyna Nadezda (Rusia).

Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioara şi pian de "George Enescu", în valoare de 3.000 de euro, i-a revenit Tatianei Sidorova (Rusia)

De asemenea, polonezul Nadrzycki Jaroslaw a mai câştigat şi Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru vioară şi pian de George Enescu, în valoare de 6.000 de euro.

Concursul de vioară a fost jurizat de muzicienii şi profesorii: Nam-Yun Kim (Coreea), Krzysztof Wegrzyn (Polonia), Mihaela Martin (România), Florin Croitoru (România), Sergey Kravchenko (Rusia), Werner Scholz (Germania), Igor Petrushevsky (Marea Britanie), Pevel Berman (Italia) şi Daniel Podlovschi (România).

Concursul de pian a fost câştigat de Tebenikhin Amir din Kazakhstan, care a ocupat locul I, acestuia revenindu-i un premiu în valoare de 15.000 de euro. Premiul II (10.000 de euro) i-a revenit Violetei Khachikyan din Rusia, iar premiul III (5.000 de euro) a fost câştigat de An Jong Do (Coreea).

Premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei sonate pentru pian de George Enescu (6.000 de euro) a fost câştigat de Iilya Rashkovskiy din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici