Concursul pentru postul de manager al Opera Naţională se va relua, pentru a treia oară în acest an: "Nu a fost asigurat un tratament egal"

Ministerul Culturii va organiza pentru a treia oară în acest an concursul de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti, în urma admiterii în parte a contestaţiei depuse de Antoniu Zamfir, care a semnalat faptul că nu a fost asigurat un tratament egal celor doi candidaţi finalişti.

456 afișări
Imaginea articolului Concursul pentru postul de manager al Opera Naţională se va relua, pentru a treia oară în acest an: "Nu a fost asigurat un tratament egal"

Concursul pentru postul de manager al Opera Naţională se va relua, pentru a treia oară în acest an: "Nu a fost asigurat un tratament egal"

Comisia de selecţie, din care au făcut parte Dumitru Avakian, Teodor Niţă şi Sorin Cristian Giuvelea (din partea Ministerului Culturii), a atras atenţia la prezentarea proiectului propus de Zamfir că timpul de care dispune candidatul este de 20 de minute, în timp ce, la discuţia cu al doilea candidat, Ştefan Ignat, acest aspect nu a fost menţionat.

"Am aflat din presă că nu i s-a spus acelaşi lucru contracandidatului meu", a mai spus Antoniu Zamfir pentru MEDIAFAX.

În decembrie 2017, baritonul Ştefan Ignat a devenit manager general interimar la Opera Naţională Bucureşti, înlocuind-o în funcţie pe Beatrice Rancea, care s-a întors la conducerea Operei din Iaşi. Aceasta fusese manager interimar al ONB din mai 2016, când au fost demarate şi procedurile de separare ale ONB de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical "Ion Dacian", după cum a anunţat ministrul Culturii de la acel moment, Corina Şuteu. Ministrul a anunţat atunci că atât ONB, cât şi Teatrul de Operetă vor fi reorganizate în scurt timp pentru a-şi putea duce mai departe activitatea artistică în noua formulă organizatorică.

Anterior, pe 25 septembrie 2013, prin Hotărârea nr. 1089/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea şi funcţionarea Operei Naţionale, ONB şi Teatrul Naţional de Operetă s-au unit, aceasta din urmă pierzându-şi astfel personalitatea juridică, decizia fiind girată de fostul director general al Operei, Răzvan Dincă.

Răzvan Ioan Dincă şi alte cinci persoane cu funcţii de conducere în Opera Naţională Bucureşti au fost trimise în judecată în iunie 2015 pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Opera Naţională Bucureşti este o instituţie publică de cultură subordonată Ministerului Culturii, membră a reţelei Opera Europa şi a RESEO (European Network for Opera and Dance Education).

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici