Congresul SUA salută Google pentru poziţia adoptată în urma atacului reţelei sale din China

Compania Google a fost apreciată de preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pentru ameninţarea de a-şi închide operaţiunile din China din cauza unui atac informatic care a vizat e-mailurile unor militanţi pentru drepturile omului.

60 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA salută Google pentru poziţia adoptată în urma atacului reţelei sale din China

Congresul SUA salută Google pentru poziţia adoptată în urma atacului reţelei sale din China

"Anunţul potrivit căruia Google îşi va reexamina integral activităţile din China şi nu va mai tolera cenzura motorului său de căutare ar trebui să fie un exemplu pentru alte companii şi guverne", a declarat Pelosi, într-un comunicat.

"Guvernul chinez dispune de unul dintre cele mai sofisticate sisteme de control al internetului. Este esenţial ca jucătorii din sectorul tehnologic să nu îl ajute (guvernul n.r.) în demersurile sale de a încălca drepturile omului sau de a interzice schimbul liber de idei", a mai spus ea.

La rândul său, senatorul american independent Joseph Lieberman, preşedinte al Comisiei de Siguranţă Naţională, a declarat că Google a făcut un serviciu enorm tuturor internauţilor din lume dezvăluind atacurile care vizau utilizatorii Gmail.

Pe de altă parte, Yahoo şi-a anunţat susţinerea pentru iniţiativa Google, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, care însă nu a precizat dacă şi Yahoo a fost victima atacurilor informatice.

"Noi condamnăm orice tentativă de infiltrare în reţele companiilor, care are ca scop obţinerea de informaţii despre utilizatori. Credem că aceste atacuri sunt profund dăunătoare şi considerăm că noi, cei care am stat la baza dezvoltării internetului, trebuie să ne opunem oricărei tentative de violare a vieţii private a utilizatorilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Yahoo. Yahoo " în general, nu a făcut publice" atacurile la adresa sa, dar compania este foarte atentă la măsurile de securitate, a mai specificat el.

În acelaşi timp, reprezentanţii Microsoft, un alt mare rival al companiei Google, au refuzat să comenteze intenţiile companiei concurente de a părăsi piaţa din China.

Google a sugerat, marţi, că s-ar putea retrage din China din cauza unui atac informatic sofisticat care i-a vizat serviciul de e-mail. În legătură cu această chestiune, un oficial chinez a declarat că "legea chineză interzice orice formă de atac informatic" şi că autorităţile chineze administrează internetul "potrivit legii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici