Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Telesport de Realitatea Media

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către SC Realitatea Media SA a controlului unic asupra SC Telesport Intermedia SRL, care deţine televiziunea sportivă Telesport, cumpărată în luna martie de grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

144 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Telesport de Realitatea Media

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Telesport de Realitatea Media

Potrivit Consiliului Concurenţei, operaţiunea notificată a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996 şi ale Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice.

"În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că, deşi operaţiunea notificată cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal pe pieţele relevante identificate, şi anume piaţa difuzării canalelor de televiziune cu plată, piaţa serviciilor de publicitate realizată prin transmisii TV şi piaţa drepturilor de difuzare a competiţiilor sportive", informează Consiliul Concurenţei.

Decizia Consiliului Concurenţei cu privire la această operaţiune va fi publicată pe site-ul autorităţii române de concurenţă.

În prezent, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului Telesport este societatea Telesport Intermedia SRL, ai cărei acţionari sunt: Horaţiu Nicolau (75%) şi Realitatea Media SA (25%), potrivit site-ului Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Trustul de presă Realitatea Media a cumpărat la sfârşitul lunii martie televiziunea Telesport.

"Am vândut Telesport trustului Realitatea Media, în urma negocierilor pe care le-am început acum aproximativ o lună de zile. Negocieri au mai existat şi anul trecut, dar acum am reuşit să le finalizăm", a declarat la momentul respectiv Horaţiu Nicolau, directorul general al postului. Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Tranzacţia dintre Realitatea şi Telesport a avut loc în contextul licitaţiei drepturilor TV pentru partidele de fotbal din campionatul intern.

Telesport s-a numărat printre posturile înscrise la licitaţia organizată de Liga Profesionistă de Fotbal. Licitaţia pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele trei sezoane a fost câştigată, însă, de consorţiul Antena1 - RCS&RDS, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro.

Horaţiu Nicolau deţine în prezent funcţia de director general al Telesport, în timp ce director executiv al televiziunii este Vlad Enăchescu.

Postul Telesport s-a lansat pe piaţa din România pe 1 decembrie 2003, fiind operat de compania Telesport Intermedia SRL. A funcţionat ca televiziune pay-TV în perioada martie 2005 - septembrie 2006.

SC Realitatea Media SA face parte din Grupul Realitatea-Caţavencu, care desfăşoară activităţi de presă scrisă, publicitate şi radio.

Realitatea Media deţine televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel şi radiourile Realitatea FM şi Guerrilla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici