Conturile de e-mail de pe Yahoo! ale unor jurnalişti din China şi Taiwan au fost piratate

Conturile de e-mail de pe platforma Yahoo ale unor jurnalişti şi activişti din China şi Taiwan au fost piratate, într-un atac informatic care a fost descoperit săptămâna aceasta, la scurt timp după ce Google şi-a închis motorul de căutare din China, din cauza cenzurii.

19 afișări
Imaginea articolului Conturile de e-mail de pe Yahoo! ale unor jurnalişti din China şi Taiwan au fost piratate

Conturile de e-mail de pe Yahoo! ale unor jurnalişti din China şi Taiwan au fost piratate

Mai mulţi jurnalişti din China şi Taiwan nu şi-au putut accesa conturile de e-mail de pe platforma Yahoo!, începând cu dimineaţa zilei de 25 martie.

Printre adresele de e-mail piratate se numără unele ale unor activişti chinezi, care fac parte din World Uyghur Congress, un grup pe care guvernul de la Beijing îl acuză de incitare la separatism etnic.

"Suspectez că au fost descărcate multe informaţii de pe contul meu de Yahoo", a declarat purtătorul de cuvânt al World Uyghur Congress, care precizat că nu şi-a putut accesa e-mail-ul timp de o lună.

De asemenea, Andrew Jacobs, corespondent al cotidianului american New York Times la Beijing , a declarat că pe adresa sa de e-mail au fost setate unele aplicaţii noi. Fără ca el să ştie, prin intermediul acestor aplicaţii, e-mail-urile sale au fost trimise mai departe spre un alt cont necunoscut.

Acest incident intervine după ce grupul american Google şi-a închis motorul de căutare din China din cauza cenzurii şi a atacurilor informatice ce au vizat în special serviciul său Gmail.

În luna ianuarie, o asociaţie profesională a jurnaliştilor cu sediul la Beijing, Foreign Correspondents' Club of China (FCCC), a dezvăluit că mai multe conturi de Gmail, serviciul de e-mail oferit de compania Google, ale unor jurnalişti străini care lucrează în China au fost piratate.

Potrivit unor experţi guvernamentali, atacul informatic asupra Google şi a altor companii americane a făcut parte dintr-o presupusă operaţiune a Guvernului chinez, care a utilizat tehnici de spionaj şi IT pentru a fura secrete unor corporaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici