Convenţia Organizaţiilor de Media condamnă atitudinea premierului Emil Boc faţă de mass-media

Convenţia Organizaţiilor de Media (COM) condamnă atitudinea premierului Emil Boc faţă de canalele TV private, dar şi faţă de televiziunea publică, după incidentul de miercuri dintre primul ministru şi reprezentanţii media, potrivit unui comunicat al instituţiei.

66 afișări
Imaginea articolului Convenţia Organizaţiilor de Media condamnă atitudinea premierului Emil Boc faţă de mass-media

Convenţia Organizaţiilor de Media condamnă atitudinea premierului Emil Boc faţă de mass-media (Imagine: Captură video)

"Libertatea presei înseamnă şi libertatea de a lua decizia editorială privind persoanele invitate să-şi exprime punctul de vedere în cadrul unei emisiuni. Reprezentanţii Guvernului au nenumărate posibilităţi de a se exprima public şi de a explica deciziile politice pe care le iau", se arată în comunicat.

"De asemenea, suntem profund nemulţumiţi de faptul că primul ministru consideră televiziunea publică ca pe un instrument prin care Guvernul îşi poate transmite, nestânjenit şi în lipsa unei abordări critice, mesajul către cetăţeni. Această atitudine trădează mentalitatea Guvernului şi a partidelor de a considera televiziunea publică drept o televiziune a statului şi nu una care trebuie să acţioneze în interes public", se precizează în acelaşi comunicat al COM.

Premierul Emil Boc a spus, miercuri, că Antena 3 şi Realitatea TV "dezinformează" şi că, de aceea, Antena a fost amendată de CNA şi că, probabil, şi celălalt post "urmează", în timpul acestei declaraţii el luând la un moment dat microfonul din mâna unui reporter al Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici