Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Imagini cu vizita lui Kim Jong-un în fabrica de producţie - FOTO

Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a vizitat o fabrică ce va produce smartphone-uri şi şi-a dat acordul pentru începerea proiectului.

5260 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Imagini cu vizita lui Kim Jong-un în fabrica de producţie - FOTO

Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Imagini cu vizita lui Kim Jong-un în fabrica de producţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Smartphone-ul produs de nord-coreeni se cheamă "Arirang", după un cunoscut cântec popular nord-coreean, relatează news.sky.com.

"Aceste telefoane vor fi foarte convenabile pentru utilizatori deoarece camera foto are mulţi pixeli", a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Kim Jong-un este surprins în timpul vizitei în fabrica de producţie a smartphone-urilor în timp ce gesticulează şi le dă indicaţii muncitorilor, generalii care îl însoţesc pe liderul nord-coreean luând, conştiincios, notiţe.

Faptul că nu au apărut fotografii cu producţia propriu-zisă a smartphone-urilor a dat naştere suspiciunilor că apariţia unui smartphone nord-coreean ar fi tot o invenţie a propagandei de la Phenian.

În Coreea de Nord cea mai mare parte a populaţiei nu are acces la internet, iar mulţi cetăţeni trăiesc într-o sărăcie cruntă.

Ţara are reţea 3G, dar nord-coreenii nu pot să efectueze apeluri video şi nu pot să telefoneze în străinătate sau să ia contact cu persoane din alte ţări.

Telefoanele mobile, indiferent cât de puţin performante ar fi, sunt foarte scumpe în Coreea de Nord.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici