Cornel Nistorescu, director al Cotidianul, îşi anunţă retragerea din funcţie, într-un editorial

Cornel Nistorescu, director Cotidianul, îşi anunţă retragerea din funcţie, într-un editorial de marţi, invocând cele două procese de insolvenţă deschise de Poligraf, editorul titlului, şi de Univers Publishing, publisher al cărţilor ce însoţeau ziarul, ceea ce duce la sistarea apariţiei publicaţiei.

1086 afișări
Imaginea articolului Cornel Nistorescu, director al Cotidianul, îşi anunţă retragerea din funcţie, într-un editorial

Cornel Nistorescu, director al Cotidianul, îşi anunţă retragerea din funcţie, într-un editorial (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un post-scriptum al editorialului intitulat "O festivitate de discutat" - apărut în ediţia tipărită de marţi a ziarului şi datat cu 21 decembrie pe site-ul publicaţiei - Cornel Nistorescu îşi anunţă retragerea din funcţia de director editorial, dar şi retragerea Oanei Stănciulescu din funcţia de redactor-şef al titlului.

"Post-Scriptum: Cele două procese de insolvenţă deschise de societatea comercială Poligraf (editor al ziarului Cotidianul) şi de Univers Publishing SRL (producătoarea cărţilor din colecţia Cotidianul) fac imposibilă apariţia ziarului în perioada următoare. Numărul de faţă şi cel de mâine sunt printre ultimele produse de actuala echipă editorială. Mai departe, directorul şi redactorul-şef al ziarului nu îşi văd rostul şi se retrag!", se arată în textul lui Nistorescu.

Până la ora transmiterii ştirii, Cornel Nistorescu şi Oana Stănciulescu nu au putut fi contactaţi.

Mihnea Vasiliu, director divizia Quality a Grupului, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că ziarul Cotidianul, editat de Grupul Realitatea-Caţavencu, va fi închis temporar, precizând că publicaţia nu se închide, ci se ia o pauză până la găsirea unui investitor.

"Cotidianul nu se închide. Se încheie editarea lui de către Realitatea-Caţavencu. Probabil se va lua o pauză până la găsirea unui investitor, după ianuarie 2010. Până la ora actuală nu a fost găsit un investitor", a declarat pentru MEDIAFAX Mihnea Vasiliu.

Pe de altă parte, surse din cadrul grupului au declarat pentru MEDIAFAX că ziarul Cotidianul va fi închis, din 2010.

Grupul Realitatea-Caţavencu a anunţat, pe 9 decembrie, că nu mai editează, de la 1 ianuarie 2010, cotidianele Business Standard şi Cotidianul, fiind purtate negocieri pentru vânzarea agenţiei de presă NewsIn.

Potrivit unor surse din cadrul Realitatea-Caţavencu, angajaţii au fost anunţaţi că, de la 1 ianuarie 2010, grupul se va concentra pe media digitală, urmând să investească în creşterea şi dezvoltarea strategică a posturilor TV şi radio.

"Eu nu ştiu foarte multe, pentru că nu sunt implicat pe partea de bani. Din câte ştiu eu, există discuţii cu cineva interesat de preluare", a declarat, la acea dată, pentru MEDIAFAX Cornel Nistorescu.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991 de Ion Raţiu, fiind cumpărat de Realitatea-Caţavencu în 2004.

Grupul Realitatea-Caţavencu este controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care a declarat, pe 8 decembrie, într-un interviu acordat HotNews, că va renunţa definitiv la print, însă va continua să investească în media electronică, urmând ca trustul Realitatea - Caţavencu să lanseze anul viitor trei televiziuni în Republica Moldova, Ungaria şi Serbia.

În interviu, Sorin Ovidiu Vântu spunea că trustul Realitatea - Caţavencu, lansat în urmă cu cinci ani, este "pe investiţie", însă preciza că va renunţa la print.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici