Corul Armatei Roşii renaşte după tragicul accident de avion care l-a decimat

La 25 decembrie 2016, 64 de membri ai Corului Armatei Roşii au pierit într-un accident de avion.

477 afișări
Imaginea articolului Corul Armatei Roşii renaşte după tragicul accident de avion care l-a decimat

Corul Armatei Roşii renaşte după tragicul accident de avion care l-a decimat

Ansamblul coral a susţinut primul concert după tragedie la Moscova, pe 16 februarie, şi va susţine o serie de spectacole în Franţa, în perioada 21-26 martie.

Pentru a-şi reface efectivul, a fost organizat un mare concurs naţional, cu sprijinul autorităţilor de la Moscova.

În Rusia, Corul Armatei Roşii, fondat în anul 1928, este considerat un simbol naţional şi are în repertoriu peste 2000 de cântece.

În 1990, ansamblul a participat în concertul "The Wall" al artistului Roger Waters, fost membru al formaţiei Pink Floyd.

În anul 2004, Ansamblul a susţinut un concert la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea.

În 2007, Corul a susţinut un recital la sediul Alianţei Nord Atlantice de la Bruxelles.

În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.

Marele Cor al Armatei Roşii a susţinut concerte şi în România, în 2015 şi 2016.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici