Cosmin Irimieş, în locul lui Cătălin Baba în Consiliul de Administraţie al TVR

Cosmin Irimieş îi va lua locul lui Cătălin Baba în Consiliul de Administraţie al TVR, după ce acesta din urmă va fi învestit în funcţia de ministru al Educaţiei din partea PDL.

523 afișări
Imaginea articolului Cosmin Irimieş, în locul lui Cătălin Baba în Consiliul de Administraţie al TVR

Cosmin Irimieş (Imagine: Radu Oltean/Mediafax Foto)

În acest moment, Cosmin Irimieş este membru supleant al lui Cătălin Baba în CA al TVR.

Potrivit Legii nr. 41/1994 din 17 iunie 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune, articolul 20, locul devenit vacant în CA al TVR se ocupă de către supleantul titularului.

În iunie 2010, Parlamentul a validat Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Atunci, Guvernul l-a nominalizat pe secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Cătălin Baba pentru postul de membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, iar pentru postul de supleant în CA al TVR, pe Cosmin Irimieş.

Membrii Consiliului de Administraţie al TVR sunt numiţi pe o perioadă de 4 ani. Comisiile permanente de specialitate, reunite, ale celor două Camere pot propune, cu votul majorităţii membrilor plenului Parlamentului, demiterea oricărui membru al consiliului de administraţie a cărui activitate este necorespunzătoare. Parlamentul decide prin votul majorităţii. Locul devenit vacant în acest mod sau din orice alt motiv se ocupă de către supleantul titularului.

În cazul în care locul vacant nu poate fi ocupat de supleant, se va face o propunere de înlocuire, care urmează să fie supusă votului, în condiţiile în care s-a făcut numirea iniţială. Mandatul membrilor astfel numiţi expiră odată cu mandatul întregului consiliu de administraţie. Pentru numirea membrilor CA: grupurile parlamentare reunite din cele două Camere înaintează propuneri pentru 8 locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament; Preşedintele României, pentru un loc; Guvernul, pentru un loc; personalul angajat al fiecărei societăţi desemnează, prin vot secret, candidaţii pentru două locuri, în cadrul unui scrutin organizat de conducerea societăţii respective; grupurile parlamentare ale minorităţilor naţionale, pentru un loc.

Cătălin Baba, nominalizat pentru postul de ministru al Educaţiei din partea PDL, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că după ce va fi învestit îşi va da demisia din CA al TVR, întrucât ar fi incompatibil în condiţiile în care ca ministru va fi ordonator principal de credite.

"Întrucât ca ministru aş fi ordonator principal de credite, aceasta este incompatibilă cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR", a spus Cătălin Baba.

El a precizat că, dacă va fi învestit ca ministru al Educaţiei, îşi va da demisia din Consiliul de Administraţie al TVR, locul lui urmând să fie ocupat de membrul supleant validat odată cu el.

Preşedintele PDL, Emil Boc, i-a anunţat, oficial, pe Gabriel Berca, Bogdan Drăgoi, Lucian Bode, Alexandru Nazare, Cristian Petrescu, Răzvan Mustea, Cătălin Baba, Claudia Boghicevici şi Stelian Fuia drept nominalizaţi de partid pentru Cabinetul Ungureanu. Cătălin Baba, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a fost nominalizat pentru portofoliul Educaţiei.

Persoanele nominalizate pentru funcţiile de miniştri în Cabinetul lui Mihai Răzvan Ungureanu au fost audiate în comisiile parlamentare, miercuri, începând cu ora 14.00, iar prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură vor avea loc în plenul reunit, joi, de la ora 11.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici