Crasnea (CRP): Pe dl. Prigoană şi ai dumisale îi bântuie fantasmele de dominare a presei

Iniţiativa deputatului PDL Silviu Prigoană de trecere a presei scrise şi on-line sub autoritatea CNA a fost, probabil, formulată "sub imperiul fantasmelor de dominare a presei de care sunt bântuiţi iniţiatorul şi co-autorii", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CRP, Indira Crasnea.

41 afișări
Imaginea articolului Crasnea (CRP): Pe dl. Prigoană şi ai dumisale îi bântuie fantasmele de dominare a presei

Crasnea (CRP): Pe dl. Prigoană şi ai dumisale îi bântuie fantasmele de dominare a presei

"Domnul Prigoană şi ai dumisale au formulat un text scris probabil sub imperiul viselor şi fantasmelor de dominare a presei. E un episod aproape freudian. Eu cred ca iniţiatorii sunt într-o necunoaştere a felului cum se reglementează domeniul din punct de vedere european. Le place, nu le place, România este stat-membru al Uniunii Europene şi apartenenţa, fie şi formală la lumea civilizată, precum şi bunul-simţ ar trebui să-i facă să gândească şi mai ales să se documenteze înainte de a pune pe hârtie propuneri de acest fel", a spus, pentru MEDIAFAX, Crasnea.

De altfel, preşedintele CNA, Răsvan Popescu a fost "clar şi sobru" în reacţia sa, ceea ce ar trebui să-i facă pe iniţiatorii acestei propuneri să se întoarcă "la decenţă", iar PDL, partidul autorilor propunerii "s-a delimitat fără echivoc" de aceeaşi iniţiativă, a mai spus preşedintele CRP.

"Ştiu că periodic, unora şi altora le plouă în gură la gândul de a ne pune zgardă. Ar trebui să ştie că reglementare cu de-a sila nu se face. Mă aştept să mai apară asemenea poveşti", a conchis Crasnea.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, cu privire la proiectul deputatului Silviu Prigoană de trecere a presei scrise şi online sub autoritatea Consiliului, că, în Uniunea Europeană, eventualele încălcări ale legilor în presa scrisă sunt sancţionate numai de justiţie.

"Eu nu am văzut acest proiect. România este ţară membră a Uniunii Europene, iar în Uniunea Europeană nu există autorităţi publice care să licenţieze sau să sancţioneze presa scrisă. Orice eventuale încălcări ale legilor în presa scrisă sunt sancţionate numai de justiţie", a spus Răsvan Popescu.

PDL susţine că iniţiativa legislativă prin care se doreşte ca presa scrisă şi cea online să fie autorizată şi reglementată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) aparţine "exclusiv" deputatului Silviu Prigoană, şi nu partidului, deşi proiectul este semnat de mai mulţi deputaţi PDL.

"Iniţiativa legislativă prin care se doreşte ca presa scrisă şi cea online să fie autorizată şi reglementată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului aparţine exclusiv deputatului Silviu Prigoană, şi nu Partidului Democrat Liberal", susţine formaţiunea democrat-liberală într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

PDL aminteşte că partidul s-a pronunţat, în permanenţă, pentru libertatea presei, "indiferent de situaţiile în care parte a mass-media au manifestat o atitudine exagerată referitoare la activitatea reprezentanţilor formaţiunii".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Valeriu Turcan, a declarat vineri, contactat de MEDIAFAX, că iniţiativa deputatului PDL Silviu Prigoană, ca presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, ar fi un pas înapoi în ceea ce priveste libertatea de exprimare.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Cameră o iniţiativă de modificare a Legii audiovizualului, propunând ca presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmând că stabilească şi criteriile privind acordarea licenţelor pentru tipărirea sau găzduirea pe servere a publicaţiilor.

Propunerea legislativă, înregistrată la Camera Deputaţilor la 1septembrie, are ca termen pentru dezbatere şi vot final în prima Cameră sesizată 45 zile, după care va fi trimisă Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici