Cristian Teodorescu şi-a dat demisia de la Cotidianul

Cristian Teodorescu a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat demisia, joi, din poziţia de senior editor la ziarul Cotidianul, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă colaborarea cu Academia Caţavencu, în calitate de redactor.

302 afișări
Imaginea articolului Cristian Teodorescu şi-a dat demisia de la Cotidianul

Cristian Teodorescu şi-a dat demisia de la Cotidianul (Imagine: ro.wikipedia.org)

Potrivit lui Cristian Teodorescu, decizia de a-şi da demisia de la Cotidianul este legată de faptul că nu "agreează" direcţia pe care a luat-o publicaţia condusă de Cornel Nistorescu.

"Nu mă mai simţeam în apele mele la Cotidianul (...) Decizia o luasem practic de când a fost dat afară Cristi Pătrăşconiu. Mi s-a părut măsura care m-a atins destul de tare", a declarat Cristian Teodorescu.

El a precizat că de la Cotidianul i-au plecat aproape toţi prietenii. "M-am simţit excelent, cinci ani, acolo", a explicat Teodorescu.

Totodată, Cristian Teodorescu a mai spus că, cel mai probabil, de săptămâna viitoare va începe colaborarea din poziţia de redactor cu Academia Caţavencu, o publicaţie care face parte tot din trustul Realitatea-Caţavencu, la fel ca ziarul Cotidianul.

Pe lângă activitatea jurnalistică, Cristian Teodorescu este prozator şi eseist. El este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi a debutat cu volumul de povestiri "Maestrul de lumini şi alte povestiri" (1985). A mai publicat volumele "Tainele inimei" (1988), "Faust repovestit copiilor mei" (1991), "Povestiri din lumea nouă" (1996) şi "Îngerul de la benzinărie" (2003). A primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1985) şi premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România (1996).

Decizia lui Cristian Teodorescu de a părăsi Cotidianul vine după ce alţi jurnalişti de la acest ziar şi-au dat demisia.

Astfel, Costi Rogozanu, redactor-şef adjunct la Cotidianul, a declarat, în data de 18 august, pentru MEDIAFAX că, începând de la 1 septembrie, va părăsi funcţia pe care o deţine la această publicaţie.

Totodată, Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Cotidianul, a declarat pentru MEDIAFAX, pe 11 august, că va părăsi, pe 31 august, funcţia pe care o deţinea la aceeaşi publicaţie. Ulterior, jurnalistul a declarat pentru MEDIAFAX că, începând cu 1 septembrie, va ocupa funcţia de redactor-şef adjunct al cotidianului Adevărul.

În ultimele patru săptămâni, mai mulţi jurnalişti şi editorialişti de la Cotidianul şi-au anunţat încetarea colaborării cu ziarul, printre aceştia numărându-se Robert Turcescu, Ioan T. Morar şi Costin Ilie. De asemenea, Consiliul Editorial al Cotidianul, format din Emil Hurezeanu, Adrian Ursu, Mircea Dinescu, Doru Buşcu şi Robert Turcescu, a fost desfiinţat, patru din cei cinci editorialişti luând decizia de a nu mai publica în ziar, a declarat Buşcu. Astfel, Hurezeanu, Turcescu, Buşcu şi Ursu au decis să nu mai scrie la Cotidianul, în timp ce Dinescu nu a luat încă o decizie în acest sens. Totodată, jurnaliştii Cristian Pătrăşconiu şi Mirela Corlăţan au fost concediaţi de la Cotidianul.

Pe de altă parte, jurnalista Oana Stănciulescu a declarat, pe 8 august, pentru MEDIAFAX că a fost numită redactor-şef la Cotidianul, 10 august fiind prima sa zi de muncă în redacţia ziarului.

Contactaţi, pe 8 august, de MEDIAFAX, Livia Moisii, publisher al ziarului, şi Liviu Avram, redactor-şef adjunct, au declarat că nu au fost informaţi oficial despre numirea Oanei Stănciulescu în postul de redactor-şef.

Cornel Nistorescu a preluat, de la 1 august, conducerea ziarului Cotidianul, în timp ce Adrian Ursu, redactorul-şef al publicaţiei, a fost numit director editorial al Realitatea TV, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pe 31 iulie, de trustul Realitatea-Caţavencu.

Contactat, în 3 august, de MEDIAFAX, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care patronează trustul Realitatea-Caţavencu, a declarat că nu se va amesteca în "viaţa" redacţională a ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu, în calitate de director, putând să-şi aplice strategia "cum crede de cuviinţă". "Directorul ziarului îşi face strategia cum crede de cuviinţă (...) Eu nu mă amestec în viaţa niciunei redacţii. Acolo este un board de conducere format din oameni profesionişti", a spus Sorin Ovidiu Vântu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici