Cristian Zgabercea, suspendat la cerere din funcţia de producător general TVR, din motive personale

Cristian Zgabercea a fost suspendat la cerere, luni, din funcţia de producător general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), din motive personale, după cum a declarat acesta pentru agenţia MEDIAFAX.

623 afișări
Imaginea articolului Cristian Zgabercea, suspendat la cerere din funcţia de producător general TVR, din motive personale

Cristian Zgabercea, suspendat la cerere din funcţia de producător general TVR, din motive personale

"Este o suspendare la cerere, pe motive personale", a spus Cristian Zgabercea.

Astfel, începând de luni, Cristian Zgabercea nu va mai desfăşura nicio activitate în Televiziunea Română.

Întrebat dacă, după ce se vor finaliza procedurile juridice care îl vizează, îşi va putea relua activitatea în TVR, Cristian Zgabercea a confirmat acest aspect.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, pe 16 aprilie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Zgabercea într-un dosar care îl vizează şi pe Nicușor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Zgabercea a fost trimis în judecată pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era consilier al preşedintelui CJ Constanţa, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Cristian Zgabercea lucrează în TVR din anul 2012, de pe vremea fostului preşedinte-general al SRTv Claudiu Săftoiu, al cărui consilier a fost.

În 2013, Cristian Zgabercea a fost desemnat câştigător al unui concurs organizat în TVR pentru funcţia de producător general al Televiziunii Române.

Zgabercea a mai lucrat în TVR între anii 1981 şi 1996, ca operator imagine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici