CRP şi AJR au format Comisia Media

Clubul Român de Presă (CRP) şi Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR) au format oficial Comisia Media, un organism comun care se va pronunţa, sub aspect profesional, în probleme de deontologie, cele două organizaţii anunţând, marţi, printr-un comunicat, componenţa acestui for.

22 afișări
Imaginea articolului CRP şi AJR au format Comisia Media

Preşedinta Clubului Român de Presă, Indira Crasnea (Imagine: Mediafax Foto)

CRP este reprezentat in Comisia Media de : Remus Anghele, Dorin Bătfoi, Indira Crasnea, Cristian Dimitriu, Cosmina Noaghea. La rândul său, AJR este reprezentată în comisie de: Cezar Ion, Ovidiu Nahoi, Ştefan Rădeanu, Ciprian Stoianovici, Cătălin Tolontan. Membrii supleanţi ai comisiei, din partea AJR sunt Dan Horaţiu Popa şi Cristian Tudor Popescu.

"Comisia Media se constituie şi funcţionează ca organism fără personalitate juridică, în temeiul Protocolului CRP - AJR, ratificat de Adunările Generale ale Clubului Român de Presă şi Asociaţiei Jurnaliştilor din România.Scopul Comisiei Media este să se pronunţe, sub aspect profesional, în chestiuni de deontologie care privesc mass-media din România", se spune în comunicatul celor două organizaţii.

"Comisia Media este unul din rezultatele reformării şi deschiderii Clubului Român de Presă, fiind un element al noii filosofii ale Clubului. Sper ca oficializarea sa să fi eliminat blocarea în antagonismul păgubos jurnalişti «buni» - patroni «răi». A fost rezultatul unor discuţii indelungate, uneori furtunoase, în urma cărora am depăşit multe prejudecăţi. Are toate premisele să fie viabilă şi, în ce priveşte Clubul, cei care ni se vor adresa vor primi soluţii juste", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Indira Crasnea, preşedinta CRP.

O primă întrunire a Comisiei Media va avea loc în cursul lunii noiembrie.

- In cursul lunii noiembrie va avea loc o şedinţă a Comisiei Media care va stabili modalitatea efectivă de funcţionare a acestui organism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici