"Cu bastonul prin Bucureşti", traseul urban propus de ARCEN

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) lansează duminică, 7 august, de la ora 18:00, a 7-a ediţie a proiectului de trasee-culturale pietonale "Cu bastonul prin Bucureşti", propunând bucureştenilor, în fiecare duminică, până pe 11 septembrie, un nou traseu ghidat.

485 afișări
Imaginea articolului "Cu bastonul prin Bucureşti", traseul urban propus de ARCEN

"Cu bastonul prin Bucureşti", traseul urban propus de ARCEN, din 7 august

Din 7 august până pe 11 septembrie, în fiecare duminică de la ora 18:00, de la Palatul de Justiţie din Splaiul Independenţei nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domniţa Bălaşa) şi până în strada George Georgescu, ghizii ARCEN îi vor conduce pe bucureşteni prin una dintre cele mai surprinzătoare zone istorice ale Bucureştiului.

Un adevărat memorial al demolărilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinţii Apostoli şi Antim mai păstrează încă rămăşiţele organice ale unui ţesut urban care a fost şters cu buldozerul de pe harta oraşului.

"Pe parcursul traseului, mergând pe străzile Sfinţii Apostoli – Palatul de Justiţie – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, vom întâlni un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene şi vom vorbi despre ceea ce vedem sau nu mai vedem în materie de arhitectură, istorie şi poveşti. În încercarea de a ne imagina atmosfera de la sud de Dâmboviţa, din cele mai importante epoci, ne vom aminti de Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, de obiceiuri din casele şi familiile vechi bucureştene, istorii despre mahalale şi personajele lor şi poveşti din timpul marilor demolări, reuşind poate să actualizăm o parte din viaţa şi ritmul unui oraş dispărut definitiv", au transmis organizatorii.

Noutatea acestei ediţii este că traseul va fi însoţit şi de un material vizual care îi va ajuta pe participanţi să înţeleagă modificările brutale prin care s-a intervenit în această zonă la nivel urbanistic şi identitar.

Ediţia a 7-a a proiectului "Cu bastonul prin Bucureşti" este organizată în parteneriat cu ArCuB, susţinând proiectul "Bucureşti 2021" şi candidatura Bucureştiului la titlul de capitală culturală europeană. Traseul-cultural "Cu bastonul prin Bucureşti" este reluat în fiecare an. Participarea la plimbările ARCEN este gratuită.

Amintim că bucureştenii pot descoperi oraşul altfel, în perioada 28 iulie – 14 septembrie, prin intermediul tururilor pietonale organizate de ArCuB - Bucureşti 2021, în parteneriat cu ARCEN, Bucureştiul Meu Drag, Cultour, Interesting Times Bureau şi Make a Point.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici