Cum şi unde petrec bucureştenii de Dragobete

Mai multe evenimente dedicate celor care sărbătoresc iubirea şi care vor să petreacă în stil tradiţional românesc vor fi organizate miercuri şi la sfârşitul săptămânii, în Capitală, de Dragobete.

625 afișări
Imaginea articolului Cum şi unde petrec bucureştenii de Dragobete

Cum şi unde petrec bucureştenii de Dragobete

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează în zilele de 24 februarie, 1 şi 8 martie evenimentul "Love is in the music", la sala Teatrelli, din Piaţa Alexandru Lahovari.

Spectacolul aduce laolaltă nume reprezentative ale muzicii româneşti, în contextul sărbătorilor de Dragobete, Mărţişor şi Ziua Internaţională a Femeii. Silviu Biriş, Lavinia Goste, Andrei Lazăr, Ligia Hojda, Ionuţ Ungureanu, acompaniaţi de Orchestra Naţională "Valahia", alături de dirijorul Marius Zorilă vor realiza un program artistic dedicat tuturor celor care sărbătoresc dragostea şi tradiţiile sezonului primăvăratec.

Astfel, în serile de 24 februarie, 1 şi 8 martie, spectacolele vor debuta la ora 20.00, cu un repertoriu ce include piese autohtone, dar şi piese ce au cunoscut aprecierea internaţională, reinterpretate de artiştii invitaţi.

Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare, în perioada 22 februarie – 8 martie, vizitatorii sunt aşteptaţi la un târg cu produse hand made în curtea interioară a sediului creart, împodobită cu decoraţiuni şi aranjamente florale menite să prevesteasă sosirea primăverii.

Târgul deschis în intervalul orar 11.00 – 20.30 este dedicat tuturor celor care vor să ofere un cadou inedit cu ocazia sărbătorilor de Dragobete, Mărţişor şi Ziua Femeii. Pe standurile comercianţilor vor fi mărţişoare, cadouri simbolice pentru celebrarea tradiţiei româneşti de Dragobete sau cadouri pentru femei, precum pandantive, coliere, inele, brăţări, cercei sau broşe realizate manual din lut polimeric şi din hârtie, în tehnica quilling.

Nu vor lipsi accesoriile cu motive florale, coroniţele, decoraţiunile sau cutiile de bijuterii ce vor însoţi accesoriile alese.

Iubirea sărbătorită în Gara de Nord

CFR Călători pune în vânzare bilete la jumătate de preţ, pe 24 februarie, de Dragobete, iar îndrăgostiţii vor avea posibilitatea să-şi declare public dragostea, la megafonul din Gara de Nord.
Prin oferta "Plimbaţi-vă în doi!! Jumătate tu, jumătate noi!", reducerea este de 50% din tariful biletului întreg şi se acordă la cumpărarea a două bilete pentru acelaşi tren InterRegio. Oferta este disponibilă exclusiv la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR.

Totodată, îndrăgostiţii au posibilitatea să-şi declare public dragostea, la megafonul din Gara de Nord. "Declaraţii de dragoste… la megafon!" este un eveniment creat pe Facebook, la care se pot înscrie cei care doresc să-i facă o surpriză persoanei iubite sau chiar să pună la cale o cerere în căsătorie altfel. Mesajele de dragoste se pot posta până la data de 24 februarie, ora 18:00, conform regulamentului.

Concert de muzică populară

Pe 28 februarie, Berăria H sărbătoreşte Dragobetele cu un spectacol de muzică populară. Pe scenă va urca Aurel Tamaş, iar preţurile biletelor sunt cuprinse între 30 şi 55 de lei, în funcţie de locurile dorite. Dragobete Singles Party va fi un alt eveniment organizat în Bucureşti cu ocazia sărbătorii iubirii. Aceasta va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00, la Taifas Bistro, în curtea Palatului Cantacuzino.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici