Cvartetul Schumann concertează la Bucureşti, pe 17 noiembrie

Cvartetul Schumann concertează la sediul ArCuB din Bucureşti pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, din program făcând parte lucrări de Joseph Haydn, Leoš Janáček şi Antonín Dvořák, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

120 afișări
Imaginea articolului Cvartetul Schumann concertează la Bucureşti, pe 17 noiembrie

Cvartetul Schumann concertează la Bucureşti, pe 17 noiembrie

Erik Schumann (vioară), Ken Schumann (vioară), Mark Schumann (violoncel) şi Liisa Randalu (violă) vor interpreta lucrări de Joseph Haydn, "Cvartet de coarde în Re Major, op. 76/5", Leoš Janáček, "Cvartet de coarde nr. 1 «Sonata Kreutzer»", şi Antonín Dvořák, "Cvartet de coarde în Fa Major, op. 94, «American»".

Cvartetul a fost fondat în 2007, de fraţii Erik, Ken şi Mark Schumann, care au copilărit în regiunea Rhineland din vestul Germaniei şi au studiat vioara şi violoncelul. Cu o abordare proaspătă, cvartetul a căpătat rapid notorietate în spaţiul german, iar, în 2012, li s-a alăturat violista Liisa Randalu, originară din Estonia.

Dincolo de aprecierile criticilor de specialitate, tinerii muzicieni aspiră la o legătură sinceră cu auditoriul. "O compoziţie muzicală se desăvârşeşte pe scenă. Doar acolo ea devine autentică. Nici noi nu ştim ce se va întâmpla şi orice tentaţie de a imita dispare. Aproape instinctiv devii onest cu tine însuţi şi poţi avea o legătură reală cu publicul, comunicând prin muzică", au declarat aceştia.

Cvartetul Schumann a susţinut concerte în ţări precum Germania, Japonia, Canada, Austria şi Italia. Printre artiştii alături de care grupul a urcat pe scenă se află Henri Sigfridsson, Ramón Ortega Quero, David Orlowsky, Nicolas Altstaedt şi Nils Mönkemeyer.

În perioada următoare, cei patru instrumentişti vor concerta la castelul Esterházy din Eisenstadt (Germania), Tonhalle din Zürich (Elveţia), Musikverein din Viena (Austria) şi Wigmore Hall din Londra (Anglia).

Bilete pentru evenimentul de la Bucureşti pot fi cumpărate din reţeaua magazinelor Eventim şi online, de pe Eventim.ro, la preţurile de 30 de lei şi 50 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici