Daily Mail a plătit 50.000 de euro pe o înregistrare de la atentatele din Paris criptată de poliţie - FOTO, VIDEO

Jurnalişti ai publicaţiei Daily Mail au cumpărat cu 50.000 de euro o înregistrare video din timpul atentatelor din Paris, imaginile fiind captate de camerele restaurantului Casa Nostra, deşi materialul era criptat de poliţie, care îl consideră probă în anchetă, potrivit emisiunii Le Petit Journal.

612 afișări
Imaginea articolului Daily Mail a plătit 50.000 de euro pe o înregistrare de la atentatele din Paris criptată de poliţie - FOTO, VIDEO

Daily Mail a plătit 50.000 de euro pe o înregistrare de la atentatele din Paris criptată de poliţie - FOTO, VIDEO

Joi, 19 noiembrie, site-ul publicaţiei britanice Daily Mail a difuzat imagini captate de camerele de supraveghere în restaurantul Casa Nostra, în momentul atentatelor din 13 noiembrie, când această pizzerie a fost vizată de tirurile unui terorist, relatează Le Figaro în ediţia online.

Presa britanică nu îşi putea explica cum şi-a procurat această publicaţie materialul video în exclusivitate. Potrivit emisiunii franceze "Le Petit Journal" difuzată de postul Canal+, ea ar fi fost vândută de proprietarul restaurantului pentru suma negociată de de 50.000 de euro, discuţiile pornind de la suma de 12.000 de euro.

În ediţia de luni a emisiunii, este explicat cum jurnalişti Daily Mail au negociat cumpărarea înregistrării video la doar 24 de ore după atentat. Jurnalistul Djaffer Ait Aoudia este cel care a descoperit tranzacţia, întrucât se deplasase la faţa locului pentru a realiza un material despre patronul restaurantului Casa Nostra, a doua zi de la atentat, şi a filmat scena cu o cameră ascunsă."Am văzut cum veneau jurnalişti englezi care erau pe punctul de a cumpăra, de a negocia preţul imaginilor", a povestit acesta în emisiunea "Le Petit Journal".

Materialul video a fost criptat de anchetatori, deoarece reprezenta o probă, şi necesita decodare pentru a putea fi utilizat. Proprietarul restaurantului le-a explicat atunci jurnaliştilor englezi că va veni "un prieten", un "as în informatică", care va putea debloca înregistrarea. Pentru a se asigura că au exclusivitate, jurnaliştii Daily Mail au distrus hard disk-ul extern pe care a fost recuperat materialul video, întrucât nu exista posibilitatea semnării unui contract.

Întrebat cum a fost posibil ca jurnaliştii englezi şi patronul restaurantului să îi permită să asiste la această tranzacţie, Djaffer Ait Aoudia a spus că i-a întâlnit cu o zi înainte şi că erau obişnuiţi cu prezenţa lui acolo. "Eram un mobilier care era pus acolo, ei erau obişnuiţi cu mine", a rezumat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici