"Dancing Dreams", un film cu coregrafa Pina Bausch, din 27 mai în cinematografele româneşti - VIDEO

Documentarul "Dancing Dreams", un film cu celebra coregrafă şi dansatoare Pina Bausch, va fi lansat pe 27 mai pe marile ecrane din România.

651 afișări
Imaginea articolului "Dancing Dreams", un film cu coregrafa Pina Bausch, din 27 mai în cinematografele româneşti - VIDEO

"Dancing Dreams", un film cu coregrafa Pina Bausch, din 27 mai în cinematografele româneşti - VIDEO

Lansarea în România a filmului "Dancing Dreams", de către Parada Film, este susţinută de Centrul Naţional al Dansului şi de Goethe-Institut.

Producţia germană "Dancing Dreams/ Tanztrӓume", a cărei regie este semnată de Anne Linsel şi Rainer Hoffmann, redă experienţa inedită a unor tineri care repetă timp de aproape un an spectacolul de dans "Kontakthof", conceput de faimoasa coregrafă Pina Bausch. În fiecare sâmbătă, 40 de elevi din Wuppertal, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au repetat sub îndrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott şi Bénédicte Billiet şi sub intensa observaţie a Pinei Bausch.

Filmul "Dancing Dreams" redă repetiţiile elevilor care culminează cu seara premierei spectacolului. Adolescenţii sunt surprinşi făcând primele lor încercări stângace de a transforma ideile şi elementele dansului în mişcare, coregrafie şi de a dezvolta o expresie proprie a corpului. În decursul unui an, tinerii se descoperă, iar procesul prin care trec îi ajută să se maturizeze.

Spectacolul de dans "Kontakthof" poartă semnătura inconfundabilă a coregrafei Pina Bausch şi vorbeşte despre diversele forme pe care le poate lua interacţiunea dintre oameni, întâlnirile dintre un el şi o ea, căutarea dragostei şi a afecţiunii cu toate neliniştile, dorinţele şi îndoielile care vin odată cu asta.

Faimoasa dansatoare Pina Bausch, numită şi "coregrafă a sufletelor", a murit în vara anului 2009. Considerată una din figurile cheie ale dansului modern şi recunoscută pentru originalitatea spectacolelor sale, Pina Bausch a inventat conceptul de teatru-dans. A lucrat cu regizorul Pedro Almodovar pentrul filmul "Vorbeşte cu ea/ Habla con ella", în care dansează un fragment din spectacolul "Cafe Müller", iar Federico Fellini a distribuit-o în pelicula "Şi corabia înaintează/ E la nave va". "Dancing Dreams" este ultima sa peliculă şi prezintă cel din urmă interviu cu faimoasa coregrafă şi dansatoare.

"Dancing Dreams" a avut premiera mondială în 2010, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în cadrul secţiunii "Berlinale Special" şi a primit menţiunea specială a juriului la Dance on Camera Festival din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici