De ce-ai avea un profil de Facebook la 70 de ani?

6,5% dintre francezii cu vârste de peste 65 de ani (aproximativ 700.000 de persoane) deţin un cont pe Facebook, potrivit rezultatelor unui studiu de monitorizare a traficului pe internet , "Observatoire des usages Internet de Médiamétrie", informează Le Monde.

40 afișări
Imaginea articolului De ce-ai avea un profil de Facebook la 70 de ani?

De ce-ai avea un profil de Facebook la 70 de ani?

Faţă de anul trecut în Franţa, numărul celor intraţi în comunitatea virtuală s-a dublat.

MOTIVAŢIILE VÂRSTNICILOR: menţinerea legăturilor cu nepoţii lor, reluarea prieteniilor cu vechi cunoştinţe şi regăsirea unor foste iubiri din tinereţe. Unii septuagenari folosesc Facebook-ul ca un remediu împotriva singurătăţii, fiind dispuşi să se înveţe din mers cum să se descurce într-o reţea de socializare. Publicaţia franceză a primit foarte multe mesaje de la sexagenari şi septuagenari care s-au declarat "pro" sau "contra" Facebook-ului.

Iată cum şi-au motivat câţiva repondenţi aderarea lor la Facebook

* A ales Facebook-ul pentru a întâlni oameni care au aceleaşi pasiuni, aflând despre existenţa site-ului de la nepoţi. "Împreună cu soţia, am intrat în contact cu partenerii noştri de bridge, dar şi cu persoane noi, pasionate de teatru sau operă" , a scris Bertrand pentru Le Monde.

* L-a înscris fiul şi a păstrat contul din respect pentru acesta. Jean-Jacques, profesor în ştiinţele comunicării timp de peste 20 de ani, s-a văzut în faţa faptului împlinit. Mai mult, după semnalarea existenţei lui şi-n comunitatea virtuală, el a fost bombardat de cereri de prietenie de la foşti studenţi şi colegi de catedră. "Am oroare de logo-uri, quizz-uri şi alte fantezii de genul ăsta care se schimbă între membri şi pe care le găsesc inutile", a declarat acesta.

Citeşte mai multe despre francezii de peste 65 de ani care au un cont de Facebook pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici