De la Hemingway la Murakami – trucuri de la mari scriitori pentru a lucra eficient de acasă

  • Pandemia de coronavirus a forţat mulţi oameni să lucreze de acasă
  • Scriitorii se numără printre cei care sunt pregătiţi oricând să lucreze din orice loc
  • Stabilirea unei rutine zilnice şi exerciţiile fizice se numără printre secretele marilor scriitori pe care le-ai putea aplica pentru a fi eficient
673 afișări
Imaginea articolului De la Hemingway la Murakami – trucuri de la mari scriitori pentru a lucra eficient de acasă

De la Hemingway la Murakami – trucuri de la mari scriitori pentru a lucra eficient de acasă

Pandemia de coronavirus i-a forţat pe mulţi oameni să lucreze de acasă, dar nu toţi se adaptează noilor condiţii. Există mai multe trucuri care te pot ajuta să fii eficient şi când lucrezi de acasă, de la a limita comunicarea cu lumea exterioară la crearea unei rutine. The Guardian a făcut o trecere în revistă a obiceiurilor de lucru ale unor mari scriitori, de la Ernest Hemingway la Haruki Murakami.

1. Ocupă-te mai întâi de chestiunile dificile, la primele ore ale dimineţii. Şansele ca atenţia să îţi fie distrasă sunt mai reduse, iar mintea îţi va fi mai odihnită. Ernest Hemingway începea să scrie la 6 dimineaţa, zilnic, având un stil de lucru riguros, similar unui contabil.

2. Fă-ţi o rutină şi respect-o. Trezeşte-te la aceeaşi oră, stabileşte planul de lucru, respectă-ţi ora de masă, inclusiv timpul pe care îl petreci pe social media. Graham Greene scria la finalul romanului "End of the Affair": "Când eram tânăr, nici măcar o aventură amoroasă nu mi-ar fi modificat programul. O aventură amoroasă trebuia să înceapă după prânz".

3. Fă zilnic exerciţii fizice. Romancierul japonez Haruki Murakami povestea într-un interviu din 2004: "Când am stare să scriu pentru un roman, mă trezesc la ora 4 dimineaţa şi lucrez timp de cinci - şase ore. După-amiaza, alerg 10 kilometri sau înot sau le fac pe amândouă, apoi citesc puţin şi ascult muzică. Merg la culcare la ora 9 seara. Am această rutină zilnic, fără variaţii".

4, Internetul îţi este duşman. Distanţarea socială ar fi mai dificilă fără internet, însă acest mediu este inamicul productivităţii. Scriitoarea Zadie Smith nu deţine un telefon inteligent, în timp ce Jonathan Franzen scrie într-o cameră unde nu are acces la internet. Există aplicaţii care permit întreruperea accesului la social media şi internet pentru anumite perioade de timp, astfel încât să te poţi concentra mai uşor.

William Shakespeare a scris "Regele Lear" aflat în carantină, în timpul epidemiei de ciumă. Dacă perioada de autoizolare sau carantina este folosită în mod înţelept, poţi realiza multe lucruri. Sau îţi poţi termina programul de lucru mai devreme pentru a te putea relaxa mai mult. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici