Decizia privind şefia TVR se amână. Membrii CA au termen o săptămână să ajungă la un acord

Decizia privind şefia TVR a fost amânată miercuri, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri, membrii CA având termen şapte zile pentru a ajunge la un acord.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind şefia televiziunii. Candidaţii propuşi, la paritate (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu. "Până nu există o majoritatea în CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar că există un blocaj politic. Politicul nu trebuie să se mai amestece", a declarat Ştirbu.

Consiliul de Administraţie al TVR nu a ajuns la nicio decizie privind numirea unui preşedinte al TVR, în lipsa reprezentantului UDMR, candidaţii propuşi au primit un număr egal de voturi, şase la şase.

Iniţial, în şedinţa CA TVR de miercuri dimineaţa lupta s-a dus între Radu Carp (susţinut de PNL) şi Doina Gradea (susţinută de PSD), fiecare dintre ei primind câte şase voturi.

După retragerea lui Radu Carp şi autopropunerea Monicăi Ghiurcă pentru funcţia de preşedinte al TVR, CA a avut de ales între Doina Gradea şi Monica Ghiurco, fiecare primind tot câte şase voturi.

La ora transmiterii acestei ştiri, Consiliul de Administraţie al TVR se află în şedinţă cu parlamentarii din comisiile de cultură pentru a discuta situaţia creată.

Marţi seara, plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean (susţinut de Guvern) pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
COMISIA DE CULTURA ,
CA TVR ,
PRESEDINTE
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct