Declaraţie de susţinere a Timişoarei la Capitală Culturală Europeană - 2021, semnată de rectori

Rectorii celor şase universităţi din Timişoara - patru de stat şi două private - şi primarul Nicolae Robu au semnat, marţi, o declaraţie de susţinere a municipiului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, apreciind că oraşul este unul "al diversităţii culturale, etnice, religioase".

432 afișări
Imaginea articolului Declaraţie de susţinere a Timişoarei la Capitală Culturală Europeană - 2021, semnată de rectori

Declaraţie de susţinere a Timişoarei la Capitală Culturală Europeană - 2021, semnată de rectori (Imagine: Shutterstock)

La sediul Primăriei Timişoara, cei şase rectori ai universităţilor din municipiu au semnat, marţi, o declaraţie prin care îşi arată susţinerea "fără rezerve" pentru candidatura municipiului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Astfel, documentul a fost semnat de primarul Nicolae Robu, de rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş", Marius Raica, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Regele Mihai I al României", Paul Pârşan, din partea universităţilor de stat, şi din partea universităţilor private "Tibiscus" şi "Ioan Slavici" - de rectorul Corina Muşuroi, respectiv preşedintele Titus Slavici.

"Noi, rectorii universităţilor de stat şi private din Timişoara, reuniţi astăzi, la iniţiativa primarului municipiului Timişoara, afirmăm susţinerea fără rezerve a noastră şi a universităţilor pe care le reprezentăm pentru proiectul comunitar Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în 2021. Considerăm că Timişoara, municipiu prin excelenţă al diversităţii culturale, etnice, religioase, ideologice etc, dar în egală măsură al toleranţei şi solidarităţii între oameni, (…) întruneşte toate cerinţele pentru a fi o excelentă capitală europeană a culturii în 2021", se arată în declaraţia semnată de rectori şi de primarul Nicolae Robu.

Potrivit calendarului, în anul 2015 România anunţă oraşele candidate la titlul de Capitală Culturară Europeană şi depune dosarele de candidaturi, iar în 2017 vor fi desemnate oraşul câştigător din România şi cel din Grecia care vor purta acest titlu timp de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici