Delicii elveţiene la Anim’est 2013

Animaţia elveţiană este invitata de onoare a ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Anim'est, care se va desfăşura între 4 şi 13 octombrie, la Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

128 afișări
Imaginea articolului Delicii elveţiene la Anim’est 2013

The Little Bird And The Leaf (Imagine: Anim`est)

După varietatea de filme germane de anul trecut, festivalul lansează anul acesta o nouă invitaţie tentantă: Elveţia animată. Pe lângă o selecţie de titluri importante prezentate în secţiunea Ţara Invitată şi o serie de animaţii studenţeşti de la celebra şcoală HSLU - Hochschule Luzern, publicul va avea parte şi de o proiecţie specială a filmului "Max & Co", în prezenţa regizorilor Frédéric şi Samuel Guillaume.

Panorama elveţiană cuprinde proiecţii dedicate numelor deja consacrate ale animaţiei elveţiene, dar şi celor mai promiţători animatori ai noii generaţii. Printre filmele prezentate se numără "L'homme sans ombre" (Georges Schwizgebel, 2004), bazat pe o povestire a lui Adelbert von Chamisso, inspirată de "Faust", "Nosferatu Tango" (Zoltan Horvath, 2002) şi "Le Carré de Lumière" (Claude Luyet, 1992), dar şi mai recentele "The Little Bird And The Leaf" (Lena von Döhren, 2012), selectat la Animafest Zagreb şi Berlinale Generation şi nominalizat la Swiss Film Award 2013, şi "Not About Us" (Michael Frei, 2012), premiat la Melbourne International Animation Festival, Tallinn şi ANIFEST Teplice, dar proiectat şi la Annecy.

Un "highlight" al programului elveţian de la Anim'est este "Max & Co". Animaţia stop motion prezentată în competiţia festivalului Anim'est în 2008 spune povestea lui Max, un băiat de 15 ani care pleacă în lume în căutarea tatălui său, celebrul trubadur Jonny Bigoude. Animaţia a primit premiul publicului la Annecy 2007 şi este considerată şi în prezent cea mai scumpă producţie elveţiană. Regizorii filmului Frédéric şi Samuel Guillaume vor fi prezenţi atât la proiecţie, cât şi în cadrul unui masterclass. Mai mult, zece tineri pasionaţi de animaţie sunt aşteptaţi la un workshop de pixilation de două zile, susţinut tot de cei doi elveţieni. Mai multe detalii despre masterclass şi workshop vor fi disponibile în curând.

Şcoala invitată, Hochschule Luzern - Universitatea de Ştinţe Aplicate şi Arte din Lucerna -, aduce la Bucureşti o selecţie din cele mai bune producţii ale studenţilor săi, printre care "Animal Kingdom" (Nils Hedinger, 2010), inclus în competiţia Anim'est de acum trei ani, "Signalis" (Adrian Flückiger, 2008), "Bon Voyage" (Fabio Friedli, 2011) şi "La Fênetre" (Camille Müller, 2012). În plus, decanul Otto Adler va fi unul din invitaţii festivalului la Anim'est 2013. Adler a fost, timp de 13 ani, director al programului de animaţie de la Leipzig Film Festival, este cofondator al Fantoche International Animation Festival şi fondator al secţiunii de animaţie a Black Nights Film Festival Tallin. Printre filmele sale se numără "Maderanertal" (2009), "Papirossy" (2007), "Architektouren" (1993) şi "The Death Of Dark Animation In Europe" (1992).

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Anim'est va avea loc în perioada 4 - 13 octombrie, în cinematografele Patria şi Studio şi în Club Control din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici