Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru şefia SRR

Plenul reunit al Parlamentului a validat, marţi seară, cu majoritate de voturi, candidatura lui Demeter Andras Istvan pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR.

123 afișări
Imaginea articolului Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru şefia SRR

Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul Parlamentului pentru şefia SRR (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor Dumitru Pardău (PDL), Demeter Andras Istvan a fost validat de plenul reunit cu 237 de voturi "pentru" şi doar două voturi "împotrivă".

Potrivit lui Pardău din cei 471 de parlamentari au votat doar 239 de parlamentari, din care 237 au exprimat voturi "pentru", iar doi voturi "contra".

"Potrivit prevederilor articolului 76 din Constituţie, alineatul 2, şi al art 38 alineat 7 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei şi Senatului, numirea în funcţie se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi.Ca urmare a faptului că au fost prezenţi 239 din care 237 au votat «pentru», iar doi au votat «contra», numirea domnului Demeter Andras Istvan în funcţia de preşedinte al CA al SRR, Birourile Permanente Reunite au constatat că este întrunită majoritatea de voturi cerută de Constituţie şi Regulamentul şedinţelor comune pentru această numire", a spus democrat-liberalul.

Validarea lui Demeter Andras a fost aplaudată de parlamentarii PDL, UDMR, ai minorităţilor şi independenţii prezenţi în sală.

După citirea procesului verbal, noul preşedinte al SRR a depus jurământul de credinţă, ţinând să mulţumească înainte parlamentarilor pentru "încredere".

Iniţial, pentru conducerea SRR a fost propus Ovidiu Miculescu, din partea PSD, marţi, de către Consiliul de Administraţie al instituţiei, dar candidatura acestuia a fost avizată negativ de Comisiile de cultură şi respinsă de plen.

După respingerea candidaturii lui Miculescu de către plen, Comisiile de cultură s-au reunit iarăşi în şedinţă, pentru a-l audia pe candidatului Demeter Andras Istvan, situat pe poziţia a doua în urma votului dat în Consiliul de Administraţie al SRR.

Comisiile au avizat candidatura lui Demeter Andras Istvan, iar plenul a votat din nou în legătură cu şefia SRR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici