Dianne Reeves şi Guillaume Perret, la festivalul JazzTM 2015 de la Timişoara

Dianne Reeves, Guillaume Perret şi Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz sunt primii trei artişti care au confirmat prezenţa la cea de-a treia ediţie a festivalului JazzTM, care se va desfăşura la Timişoara, în perioada 3-5 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

133 afișări
Imaginea articolului Dianne Reeves şi Guillaume Perret, la  festivalul JazzTM 2015 de la Timişoara

Dianne Reeves şi Guillaume Perret, la festivalul JazzTM 2015 de la Timişoara (Imagine: Facebook)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Primăria Timişoara, primii trei artişti care au confirmat prezenţa la festivalul JazzTM - care anul acesta este la cea de-a treia ediţie - sunt Dianne Reeves, Guillaume Perret şi Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz.

Astfel, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz va concerta sâmbătă, 4 iulie, de la ora 22.30.

”Liv Warfield este, probabil, unul dintre artiştii cu cea mai mare ascensiune pe scena muzicală şi nu ne referim doar la jazz, R&B sau soul. Cu primul album lansat sub îndrumarea lui Prince, Liv a intrat direct în atenţia industriei muzicale: headline North Sea Jazz, Lugano, Luminato sau prezenţa la cele mai importante emisiuni TV din Statele Unite în 2015 - David Letterman, Jimmy Kimel etc. confirmă acest lucru”, se arată în comunicat.

Guillaume Perret va concerta pe scena JazzTM în 5 iulie, de la ora 21.00.

”Guillaume creează un amalgam inovativ de jazz contemporan, funk şi metal. O muzică hibridă, fermecătoare, ce stârneşte senzaţii şi lasă imaginaţia să zboare liberă. Rezultatul a doi ani de muncă intensă alături de Jim Grandcamp (chitară), Philippe Bussonnet (bas) şi Yoann Serra (baterie / sampler) este un produs cu o dinamică imensă şi sunete dincolo de aşteptări ce a ajuns deja pe scenele renumite ale unor festivaluri precum London Jazz Festival, Jazz sous les Pommiers şi Jazz à Vienne şi a călătorit cu muzica sa în Austria, Anglia, Franţa, Germania, Belgia, Polonia, Bulgaria, Letonia, Cehia, Italia, Elveţia, Statele Unite ale Americii dar şi India, Tailanda, Vietnam, Argentina, Chile, Uruguai, Senegal, Coasta de Fildeş şi Australia”, se mai arată în comunicat.

Dianne Reeves va concerta la Timişoara tot în 5 iulie, de la ora 22.30.

”Câştigătoare a patru premii Grammy la categoria «Best Jazz Vocalist» (singurul artist care a căştigat această categorie de trei ori consecutiv / 2001-2003), artista va prezenta cel mai recent material discografic («Beautiful Life»), ce conţine 12 piese create pentru a atinge atât fanii de jazz, cât şi persoanele care nu ascultă acest gen atât de des. De-a lungul carierei a urcat pe cele mai importante scene ale lumii şi a fost capul de afiş al unor festivaluri precum North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, SFJazz, Montreal Jazz, Java Jazz Festival, London Jazz Festival şi multe altele”, anunţă organizatorii.

Cea de-a treia ediţie a festivalului JazzTm se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Timişoara, în faţa Operei, acolo unde va fi amenajată o scenă. Accesul la acest festival este gratuit. Dacă în anii anteriori organizatorii au amenajat o zonă de scaune în faţa scenei pentru care se plătea bilet, anul acesta s-a renunţat la plata tichetului pentru această zonă.

"Accesul la festivalul JazzTM 2015 va fi complet gratuit. O zonă de scaune va fi amenajată în faţa scenei, accesul publicului la această zonă fiind liber. Am definit acest festival, încă de la prima ediţie, ca unul accesibil oricui, rezervarea unui loc pe scaune având un preţ simbolic la ediţiile trecute, festivalul fiind în continuare unul gratuit. Totuşi, din punct de vedere organizatoric şi funcţional, decizia de a elimina delimitările între cele două zone ale festivalului este una care, din experienţele ediţiilor anterioare, are argumente de netăgăduit", a declarat viceprimarul Dan Diaconu (PNL), corespondentului MEDIAFAX.

Primele două ediţii ale JazzTM au adus la Timişoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire şi Anoushka Shankar, unii dintre aceştia în premieră în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici